24 Eylül 2024 Salı

IŞİD Germiyan'da yeniden bayrak açtı

Irak ve Güney Kürdistan'da saldırılarını yeniden arttıran IŞİD çeteleri tartışmalı bölgeler arasındaki Xaneqîn'e bağlı Şerki köyünde bayrak açtı.

IŞİD, Irak'ın Tikrit, Ambar, Başurê Kürdistan'ın Germiyan bölgeleri ile Irak merkezi hükümeti ile Güney Kürdistan arasında tartışmalı bölgeler olarak kabul edilen Musul, Kerkük ve Diyala bölgelerinde saldırılarını yoğunlaştırıyor.

IŞİD çetesi, 21 Temmuz Salı gecesi Diyala'nın Xaneqin ilçesine bağlı Şerki köyüne baskın gerçekleştirdi. IŞİD'liler Irak ordusuna bağlı güçlerin konuşlu bulunduğu bir noktada "hilafet bayrağı"nı açtı.

ANF'nin haberine göre; Irak ordusuna bağlı güçlerin konuşlu bulunduğu bölgede IŞİD'in gerçekleştirdiği bu baskının ardından askeri güçler harekete geçirildi.

Ancak Irak askerleri alana doğru giderken IŞİD çeteleri tarafından pusuya düşürüldüğü, bir askerin öldüğü, birinin de ağır yaralandığı bildirildi.

Irak ordu güçleri iki hafta önce IŞİD çetelerine karşı Irak Başbakanı ve Silahlı Kuvvetler Genel Komutanı Mustafa Kazimi'nin emriyle bölgede geniş çaplı bir operasyon başlatılmıştı.

Kazimi Kerkük, Musul ve çeveresinde devam eden operasyona helikopterle bizzat katılmıştı