24 Eylül 2024 Salı

İşgalciler Minbic, Şehba ve Girê Spî'ye bağlı köyleri bombaladı

Türk devleti ve bağlı çeteleri Minbic, Şehba ve Girê Spî'ye bağlı köyleri akşam saatlerinden itibaren top atışlarıyla bombaladı.

Türk devleti, Kuzey ve Doğu Suriye'ye yönelik işgal saldırılarına devam ediyor.

Türk devleti ve bağlı çeteleri, Minbic'in kuzey bölgesi ile Şehba ve Girê Spî'ye bağlı köyleri bombaladı.

Minbic Askeri Meclisi, işgal güçlerinin Minbic'in kuzeyinde yer alan Seyade, Dendeniye, Farat, Eseliye, Camûsiye, Ereb Hesen, Mihsenli, Uwn Dadat, Toxara Mezin, Toxara Biçûk, Cat ve Hoşeriye köylerine top atışları gerçekleştirdiğini duyurdu.

Bombardıman nedeniyle Elseliye ve Dendeniye köylerinde kimi evlerde yangın çıktı. Sivil yerleşim yerlerinin hedef alındığı saldırı esnasında 170'ten fazla top ve havan atışı gerçekleştirildiği öğrenildi.

SIZMA GİRİŞİMİ ENGELLENDİ
Minbic Askeri Meclisi ile sızma girişiminde bulunan çeteler arasında çatışma da yaşandı. Toxar köyündeki kontrol noktası yakınlarında sızma girişimi fark eden Minbic Askeri Meclisi çetelere karşılık verdi. Çatışmada 1 çete öldürülürken, 3'ü yaralandı. Çetelerin geri çekilmesinin ardından, işgal güçleri bölgeyi bombaladı.

Yaşlî köyünde yaşanan çatışmalarda bir çete mensubu yaralanırken, Sacor Barajı'nın diğer yakasında bulunan Heloncî köyünde Türk ordusuna ait zırhlı araçlar imha edildi.

ŞEHBA VE GIRÊ SPÎ KÖYLERİNE BOMBARDIMAN
İşgalci Türk ordusu ve çeteleri, dün akşam saatlerinde Şehba'da bulunan Miniqe ve Ayndeqne köylerini de obüslerle bombaladı. Bugün sabah saatlerinden itibaren Şehba ve Til Rıfat bölgelerine yönelik topçu saldırısı yeniden başladı.

İşgal altındaki Girê Spî kentine bağlı olan Xirbitbekir, Erîda, Korhesen, Suvan, Silip ve Leklekok köyleri de işgal saldırılarının hedefi oldu. DSG güçlerinin denetiminde bulunan köyler yoğun biçimde bombalandı. Saldırı sonucu 17 yaşındaki  Mihemed İbrahim El Hêşêr'in yaralandığı öğrenildi.