22 Eylül 2024 Pazar

İşgalci Türk devleti Rojava'da alt yapı ve hizmet kurumlarını imha ediyor

Rojava/Kuzey ve Doğu Suriye'de işgalci Türk devletinin 12 Ocak'ta başlattığı işgal saldırıları aralıksız sürüyor. Altyapı, hizmet kurumları ve halkın yaşam alanlarına yönelik işgal saldırıları bugünde aralıksız devam ediyor

İşgalci Türk devleti 12 Ocak günü Rojava'ya dönük kapsamlı bir işgal saldırısı başlattı. Saldırılarda altyapı kurumları, hizmet merkezleri, hastaneler, evler, köyler bombalıyor. işgalci Türk devleti bugünde, Tirbespiyê ilçesi Udê petrol istasyonuna dönük bir kez daha saldırı gerçekleştirdi.

Qamişlo'da kent merkezine yakın pazar alanına yönelik yapılan havan saldırısında önce bir bina ardından bir ev hedef alındı. Kentte bulunan elektrik istasyonu üçüncü kez bombalandı. Rimêlan'da bulunan petrol kuyuları malzemelerinin yer aldığı depo ve elektirik istasyonu bombalandı. Saldırıda maddi hasarlar meydana geldi. Oluşan hasar nedeniyle kente elektrik dağıtımı yapılamıyor.

Dirbesiyê'de elektrik istasyonlarına dönük saldırılar bugünde devam etti. Böylece tüm Cizrê ve Fırat bölgelerinde ki sınır kenteri; Amûdê, Dêrik, Qamişlo, Tirbespiyê, Kobanê, Eyn Îsa da bulunan elektrik istasyonları hedef alındı. Til Temir'in Um Kêf köyünde tahıl depoları bombalandı.

İşgalci Türk devleti Tirpesbiyê ilçesinin güneyinde bulunan gaz kuyuları bombalandı. Halkın su ihtiyacı karşılanamıyor. Elektrik istasyonlarına dönük yapılan saldırılar nedeniyle birçok bölgede su depoları çalışamaz durumda. Qamişlo Su Müdürlüğü jeneratörlerler ile elektrik üretimiyle su pompalayıp halkın su ihtiyacını karşılamaya çalışıyor. Bununla birlikte faşist Türk devleti saldırılarda su depolarını da hedefliyor. Bu nedenle birçok kentte halk ciddi su  sıkıntısı ile karşı karşıya. İşgal saldırılarında bugün iç güvenlik noktaları da hedef alındı. Saldırıların sonuçlarına dair henüz bilgi edinilemedi.

Saldırılar sürerken sınır kentlerinde SİHA ve Savaş uçağı hareketliliği devam ediyor.