22 Eylül 2024 Pazar

İşgalci Türk devleti Rojava halklarına dönük saldırılarını sürdürüyor

İşgalci Türk devleti 12 Ocak'ta başlattığı saldırılarda tüm sınır kentlerinde halka hizmet veren kurumları savaş uçakları ve SİHA'larla hedef aldı. Gıda depoları, değirmenler, elektrik istasyonları, yaşam alanları hedef alındı. Saldırılarda aralarında çocukların da olduğu birçok kişi yaralandı.

İşgalci Türk devleti Rojava-Kuzey ve Doğu Suriye halklarına dönük 12 Ocak'ta başlattığı saldırılarını yoğunlaştırdı. Tüm sınır kentlerinde savaş uçakları ve SİHA'lar altyapı kurumlarını hedef aldı.

CIZÎRE KANTONU
Qamişlo'da havaalanı yolu üzerinde bulunan Basil kavşağındaki bir depo akşam saatlerinde SİHA'larca hedef alındı. İşgalci Türk ordusu, 14 Şubat günü akşam saatlerinde Qamişlo'nun Heremê Şêxo köyündeki Nêrgiz Şirketi'ni bombaladı. Saldırının sonuçlarına ilişkin detaylar elde edilemedi. Aynı saatlerde Türk devleti Qamişlo'nun Hîzam yolu kuzey bölgesindeki elektrik istasyonu SİHA'yla bombaladı. Bombardıman sonucunda istasyonda hasar meydana geldi.

Qamişlo'ya bağlı Kevirê Sipî'de İç Güvenlik Güçleri'ne ait yol kontrol noktaları bombalandı. Qamişlo'ya bağlı Tirbespiyê ilçesinin Güneydoğusundaki Girê Berî köyünde bir petrol istasyonuyla İç Güvenlik Güçleri'ne ait bir kontrol noktasına yönelik hava saldırısı gerçekleştirildi. Saldırı sonucunda petrol istasyonunda yangın çıktı.

Aynı zamanda Tirbêspiyê güneyindeki M4 karayolu üzerinde bulunan İç Güvenlik Güçleri'ne ait bir başka kontrol noktası da işgalci Türk devletinin hedefi oldu.

İŞGALCİ TÜRK DEVLETİ GIDA ÜRETİM FABRİKALARINI HEDEF ALDI
Qamişlo kentinin güneybatısındaki Girbawi beldesindeki bir sürücü kursunu ve yine kentin batısındaki Heremê Şêxo köyünün yakınında bulunan helva ve un fabrikaları bombalandı. Cizîrê Kantonu'na bağlı Amûdê ilçesinin Merkeba ve Kotih köylerini bombaladı. İşgalci Türk devleti Amûdê ilçesindeki elektrik istasyonunu bombaladı. İstasyonda hasar meydana geldi

SALDIRILARDA HALK HEDEFLENDİ
Dirbesiyê ilçesinin Berkevirê, Qinêtre ve Şamsûr köyleri arasında bulunan bölgeyi SİHA'larla bombalandı. İşgal saldırıları halka hizmet veren kurumları hedeflemeyi akşam saatlerinde de sürdürdü. SİHA'lar, Hesekê ve Amûdê yolu üzerindeki Dirbas değirmenini bombaladı. Değirmende çalışan 2 işçi yaralandı. Kuzey ve Doğu Suriye'nin altyapısının yanı sıra kamu hizmetleri ve sivil yerleşim alanlarını doğrudan hedef alan Türk ordusu, bölgenin çok sayıda kent, ilçe ve köylerine yönelik bombardıman gerçekleştirdi.

Dîrbesiyê ilçesinin güneyindeki Girbetli köyünde bir ev bombalandı. Saldırıda evde bulunan anne ve iki çocuğu yaralandı. Ev tamamen yıkılarak kullanılamaz hale geldi. Cizîrê Kantonu Demokratik Özerk Yönetim İdaresi Yürütme Konseyi, Qamişlo'daki Mihemed Şêxo Kültür ve Sanat Merkezi önünde bir basın açıklaması yaparak, işgalci Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye'ye yönelik saldırılarının devam ettiğini, saldırılar sonucunda birçok hizmet kurumunun devredışı kaldığını duyurdu.

Açıklama, Yürütme Konseyi Eşbaşkanı Talet Yûnis ile Talim ve Eğitim Kurulu Eşbaşkanı Gulistan Îsmaîl tarafından okundu. İşgalci Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye yönelik saldırılarına işaret edilen açıklamada, Türk ordusunun 12-14 Aralık tarihleri arasında Cizîrê Kantonu'nun Dêrik, Tirbespiyê, Rimêlan ve Çilaxa ilçelerindeki altyapı, hizmet ve stratejik yerleri bombaladığını belirtti.

Devam eden saldırılar sonucunda bölgeye su, elektrik ve tarım ürünleri sağlayan hizmet kuruluşlarının devredışı kaldığı vurgulanırken, uluslararası hukuku ihlal eden söz konusu saldırıların terörle mücadele çabalarına engel olduğu kaydedildi.

KOBANÊ
İşgalci Türk ordusu, SİHA ile Kobanê'deki bir elektrik istasyonunu bombaladı. Fırat Kantonu Enerji Ofisi, işgalci Türk ordusunun Kobanê ve Eyn İsa'ya yönelik
gerçekleştirmiş olduğu saldırılara ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. Ofis'in resmi internet sitesinde yayımladığı açıklamada, işgalci Türk devletinin altyapı, hizmet kurumları yanı sıra sivil yerleşim alanlarını hedef alan saldırılarının devam ettiğine dikkat çekildi.

İşgalci Türk ordusunun bugün elektrik istasyonlarına yönelik gerçekleştirdiği saldırılar sonucunda iki istasyonun hizmet dışı kaldığı belirtilen açıklamada Kobanê, Ayn Îsa ve onlara bağlı 660 köyün elektriksiz kaldığı belirtildi. Kobanê Kantonu Enerji Ofisi, işgalci Türk devletinin insansız hava araçlarının Halep yolu üzerinde yer alan bir istasyonu ardarda 2 kez bombalandığını, bu saldırılar sonucunda Kobanê ve 300 köye elektrik sağlayan ana elektrik santralinin hizmet dışı kaldığını duyurdu.

İşgalci Türk devleti Kobanê'nin Çelebî beldesindeki bir çimento fabrikasını bombaladı. Çimento fabrikasında yangını söndürmeye çalışan itfaiye erleri de hedef alındı. SİHA'lar, Kobanê'deki buğday depolarını da bombaladı. Buğday depolarının bombalanmasıyla eşzamanlı olarak kentin güneyindeki ormanlık alana saldırılar düzenlendi. Buğday deposuna yönelik saldırıları haberleştirmek için saldırı yerine giden gazetecilere dönük de ikinci bir saldırı gerçekleştirildi. Saldırıda 1 gazeteci yaralandı.

HAYVAN ÇİFTLİKLERİ HEDEFLENDİ
Kobanê‘nin güneyindeki Şêx Çoban köyündeki hayvan çiftliği SİHA'lar tarafından bombalandı. Akşam saatlerinde Kobanê'de buğday deposuna yönelik gerçekleşen SİHA saldırısında olay yerine giderek çekim yapmak isteyen gazeteciler hedef alındı. Saldırıda bir gazeteci yaralandı. Ayn İsa'da da elektrik istasyonuna yönelik saldırı gerçekleştirildi. Saldırı nedeniyle ilçede elektrik kesintisi yaşandığı öğrenildi.