24 Eylül 2024 Salı

İşgal saldırıları Kobanê'de protesto edildi

Türkiye'nin Şengal, Maxmur ve Kandil'e yaptığı hava saldırısı Kobanê'de protesto edildi.

Türkiye'nin Şengal, Medya Savunma Alanları ve Maxmur kampına yönelik saldırıları Kobanê halkı tarafından protesto edildi.

Şehîd Egîd Meydanında gerçekleştirilen eyleme Kanton yöneticileri, Şehit Aileleri Kurumu, PYD, Kongra Star, TKŞ, JKŞ ve CKŞ üyeleri de katıldı. Eylemde "İşgalciliği ve faşizmi yok edeceğiz. Halkların direnişini yükselteceğiz" yazılı pankart açıldı.

Eylemde açıklama yapan Rewşan Heçim, "Türk devleti sadece Kürtlere, Şengal'e, Maxmur'a saldırmıyor. Her yere saldırıyor, Libya'ya da saldırıyor. Türk devleti sadece Kürtler için değil herkes için tehlike yaratıyor. Türk devletinin aklında Osmanlı devleti gibi sadece işgal var. Bu yüzden ezilen halklar sessiz kalmamalı. İşgalciliğe ve faşizme karşı çıkmalı ve direnmeli" şeklinde konuştu.

Fırat Kantonu yönetimi adına konuşan Mustafa İto da Kuzey ve Doğu Suriye halklarının tüm saldırılara karşı topraklarını terk etmediğini dile getirdi. İto, "Halklarımız özsavunmasını alıyor, işgalcileğe karşı mücadele ediyor. Türk devleti, önce IŞİD'e yardım etti, şimdi kendisi saldırıyor. Biz bu saldırıları kabul etmiyoruz. Kazanmalarına izin vermeyeceğiz, direneceğiz" dedi.