23 Eylül 2024 Pazartesi

İşçiler 'vergide adalet' mitingi için Kartal'da toplanıyor

Vergide adalet için Kartal'da bir araya gelen işçi ve emekçiler ekonomik taleplerinin yanı sıra sömürgeci savaş ve siyonizme karşı Filistin halkıyla dayanışma çağrısı yapıyor.

DİSK, "Vergide adalet" kampanyası kapsamında Kartal Meydanında "Vergide adalet için emekçiler buluşuyor" mitingi gerçekleştiriyor. 

FİLİSTİN HALKIYLA DAYANIŞMA ÇAĞRISI 
Yürüyüş için Marmaray Başak durağı önünde bir araya gelen işçi ve emekçiler, siyasi partiler emperyalist savaslara tepki gösteriyor. Siyonist İsrail'in soykırım saldırılarına dikkat cekilen işçi ve emekçilerin kortejinde, "Filistin halkı yalnız değildir" sloganı sık sık yükseliyor. En önde DİSK'e ait, "Geçinmek istiyoruz vergide adalet", "Filistin'e özgürlük Filistin halkı yalnız değildir", "Geçinmek istiyoruz, vergide adalet" pankartları ve DİSK yöneticilerinin katılımıyla yürüyüşün başlaması bekleniyor. 

'SÖMÜRGECİ SAVAŞA, SİYONİZME KARŞI GREV, İŞGAL, DİRENİŞ'
Mitinge Limter-İş Sendikası, "Sömürgeci savaşa ve siyonizme karşı grev, işgal, direniş", EMEP, "Orta vadeli program: daha yüksek enflasyon daha çok vergi daha fazla sömürü ve yoksuuluk kabul etmiyoruz" ve "Filistin halkı yalnız değildir. İsrail'le tüm ikili anlaşmalar iptal edilsin. NATO üsleri kapatılsın", Uluslararası İşçi Dayanışması Derneği, "Emperyalist savaslara hayır. Filistin halkıyla dayanışmaya", Sosyal-İş, "Direnen Filistin halkının yanındayız. Adalet örgütlü işçilerle gelecek" ve  Genel-İş Bursa 1 Nolu Şube, "Sendikalı ol güçlü ol" pankartları ile katılım gösteriyor. 

İşçi ve emekçiler alkış, slogonlar ve halayla programın başlamasını bekliyor.