23 Eylül 2024 Pazartesi

İşçi Emekçi Birliği'nden CarrefourSA'yı boykot çağrısı

İşçi Emekçi Birliği, Nautilus AVM'de bulunan CarrefourSA'yı eylem alanına çevirerek, işten atılmalara karşı direnen EnerjiSA işçilerine destek olma çağrısı yaptı. İşçi Emekçi Birliği'nin CarrefourSA'yı boykot etme çağrısı üzerine bazı insanlar da alışverişini yarıda keserek marketten ayrıldı.

İşçi Emekçi Birliği, Ayrılıkçeşmesi'ndeki Tepe Nautilus Alışveriş Merkezi'nde bulunan CarrefourSA'yı eylem alanına çevirdi. Bütün marketi dolanarak işten atılan EnerjiSA işçilerinin direnişini kitlelere duyurdu. CarrefourSA'nın da sahibi Sabancı Holding patronlarının işçi düşmanlığını teşhir eden İşçi Emekçi Birliği, tüm halka CarrefourSA'yı boykot etme çağrısı yaptı. İşçi Emekçi Birliği adına konuşan Berfin Özdemir, Ankara'da Sabancı Holding'e bağlı EnerjiSA'da sendikalı işçilerin "performans" gerekçesiyle işten atıldıklarını kaydetti. Günlerdir işten atmalara karşı direnen işçilerinin sesinin ülkenin dört bir yanına yayıldığını ifade eden Özdemir, kendilerinin de bu sesi ve haklı mücadeleyi buluşturmak için CarrefourSA'da bulunduklarını söyledi.

Sendikalı olmanın en temel demokratik haklardan biri olduğunu vurgulayan Özdemir, patronların hak gasplarına ve işçi sömürüsüne karşı direnen işçilerle omuz omuza mücadele etmeye devam edeceklerini kaydetti ve herkesi EnerjiSA işçilerinin haklı mücadelesine ortak olmaya çağırdı.

Sonrasında sözü alan Deniz Bakır ise, işçilerin Sabancı Holding'e ait her yerde direnmeye devam ettiğini belirterek, CarrefourSA'dan alışveriş yapanların işçileri sokağa atan patrona para kazandırdığını ifade etti. Herkesi işçilerin yanında olmaya davet eden Bakır, "Bu zulme ortak olmayın" ifadeleriyle markette bulunan insanları CarrefourSA'dan alışveriş yapmamaya çağırdı.

İşçi Emekçi Birliği'nin çağrısı üzerine bazı insanlar market sepetlerini bırakarak alışverişini yarıda kesti.

Marketin içerisinde "Direnen işçiler yalnız değildir" sloganları atan İşçi Emekçi Birliği, polisin ve AVM güvenliğinin tehdit ve engelleme çabalarına rağmen eylemini alkışlarla sonlandırdı.