23 Eylül 2024 Pazartesi

İş cinayetinde katledilen Kipel son yolculuğuna uğurlandı

Aliağa Gemi Söküm Tesislerinde yaşanan iş cinayetinde katledilen Yıldırım Kipel, Aliağa Cemevi'nden toprağa verilmek üzere son yolculuğuna uğurlandı. Kipel'in cenazesine katılmak için işe gitmeyen işçiler, "Bu kaçıncı ölüm, can güvenliğimiz olmadan çalışıyoruz" diyerek tepki gösterdi.  

İzmir Aliağa Gemi Söküm Tesisleri'nde yaşanan iş cinayetinde katledilen Yıldırım Kipel için cenaze töreni düzenlendi. 

10 Haziran günü Şimşekler Gemi Söküm'de gemideki yakıt tankının kesimi sırasında yakıtın üzerine dökülmesi sonucu ağır yaralanan işçi Kipel günlerce yoğun bakımda kalmış, dün yaşamını yitirmişti.

Yıldırım Kipel'in cenazesi bugün Aliağa Cemevinden kaldırılarak memleketi Tokat'a uğurlandı. Gemi Söküm işçileri ise bugün işbaşı yapmayarak cenazeye katıldı.

Cenazede işçiler Evrensel'e konuştu. İşçiler, "Bu kaçıncı ölüm, can güvenliğimiz olmadan çalışıyoruz. Biz artık bunu hissederek yaşamak istemiyoruz. Gemi söküm işçilerinin her gün ölüm riskiyle karşı karşıya olduğunu artık duysunlar" dedi.

Yaşamını yitiren işçinin kızı ise sık sık babasının yüzünü göremeyecek olmasına feryat etti.

Bir işçi de "Burada işçinin hatası var denilemez, işverenler hiçbir önemi almadan bir an evvel işim bitsin diyor. Kesim yaptığımız tüm boruların temizlenmesi lazım. Yazın yanma riski artıyor. Birimiz ölmeden önlem almıyorlar. O önlemi de göstermelik alıyorlar" diyerek yaşanan  ölümlere tepki gösterdi.