30 Eylül 2024 Pazartesi

İnşaat Mühendisleri'nden imza kampanyası: 50 bine geri çekin

İnşaat Mühendisleri Odası Ankara Şubesi, İnşaat mühendisliği bölümlerinde asgari başarı sırasının 50 bine çekilmesi talebiyle imza kampanyası başlattı.

İnşaat mühendisliği bölümlerinde asgari başarı sırasının 300 bine çekilmesine karşı İnşaat Mühendisleri Odası Ankara Şubesi, imza kampanyası başlatarak, sınırın yeniden 50 bine getirilmesini istedi.

Şubeden yapılan yazılı açıklamada, ÖSYM'nin 2020-YKS Sınav Kitapçığında inşaat mühendisliği programlarına yerleştirme işlemlerinde başarı sıralamasının en düşük 300 bin olarak belirlendiği kaydedilerek, "Bu nedenle acilen yeni eğitim döneminde İnşaat Mühendisliği bölümlerinde eğitim alınabilmesi için asgari başarı sırasının 50 bin olarak değiştirilmesi ve yeterli akademisyen kadrosu ve imkânları olmayan bölümlerin kapatılması ve kontenjanların azaltılması amacıyla bir imza kampanyası başlatılmıştır. Üyelerimizi kampanyamıza katılmaya ve mücadelemize destek olmaya davet ediyoruz" denildi.

Açıklamada inşaat mühendisliği bölümü mezunlarının yüzde 25'nin ya işsiz ya da alanları dışında çalıştığı belirtilerek, "Plansızca açılan inşaat mühendisliği bölümleri nedeniyle inşaat mühendisleri işsizlik sorunu ile karşı karşıya kalmıştır" ifadelerine yer verildi.