1 Ekim 2024 Salı

'İlkay yoldaş, sıra neferlerinin arasında yerini aldı'

ESP İzmir İl Örgütü üyesi İlkay Özbolat, son yolculuğuna uğurlandı. Özbolat için düzenlenen anmada yoldaşları Özbolat'a, mücadelesini sürdürme sözü verildi. 

Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) İzmir İl Örgütü üyesi İlkay Özbolat, son yolculuğuna uğurlandı. 

Uzun yıllardır tedavi gören Özbolat, dün sabah saatlerinde yaşamını yitirmişti. 

Özbolat için Bayraklı ilçesindeki Yamanlar Cemevi'nde cenaze töreni düzenlendi. Covid-19 salgınından dolayı temsili yapılan törene Özbolat'ın ailesinin yanısıra ESP MYK üyesi Çiçek Otlu, ESP üyeleri ile mücadele arkadaşları katıldı. 

Törenin ardından Özbolat'ın cezanesi toprağa verilmek üzere Doğançay Mezarlığı'na götürüldü. Sosyal mesafe kurallarına uyularak burada bir anma töreni düzenlendi. 

OTLU: SIRA NEFERLERİ İÇİNDE YERİNİ ALDI
Saygı duruşu ile başlayan anmada, Adnan Yücel'in "Yeryüzü Aşkın Yüzü Oluncaya Dek" şiir hep bir ağızdan okundu. Ardından söz alan ESP MYK üyesi Çiçek Otlu, Özbolat'ın mücadele hayatını anlattı. Otlu, şu ifadeleri kullandı: "İlkay yoldaş mücadelenin içinde çok militan ve inançlıydı. Hastalığına rağmen partisini ve yoldaşlarını düşünmekten bir an geri durmadı. Önceliği hep mücadeleydi ve sade, su gibi duru bir devrimciydi. Belki de bize vasiyeti de bu su gibi duru olma haliydi. Sıra neferi gibi sessizce mücadele etti ve sıra neferleri içinde yerini aldı."

Özbolat'ın mücadele arkadaşları yaptıkları konuşmalarda onun mücadeleye bağlılığını vurguladı ve bıraktığı yerden sosyalizm mücadelesine devam etme sözü verdi. 

Anma töreni, "İlkay yoldaş ölümsüzdür" sloganıyla sona erdi.