25 Eylül 2024 Çarşamba

'İktidarın tek politikası düşmanlık'

Adıyaman'da gerçekleşen halk buluşmasında halklar enkaz altında yaşamını yitirirken iktidarın Rojava'da, Efrîn'de, Güney Kürdistan'da bombalar yağdırdığını tek politikalarının düşmanlık; halkları, inançları yok saymak olduğu vurgulandı. 

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti), Maraş merkezli 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerde büyük yıkımın yaşandığı Adıyaman'da halkla bir araya geldi. Konvoy halinde kente gelen Yeşil Sol Parti Eş Sözcüsü İbrahim Akın ve Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz, yol boyunca halkı selamladı. Yeşil Sol Parti'nin Yeni Mahallede bulunan İl Örgütü önünde halkla buluştu.

AYDENİZ: KÜRDİSTAN VE TÜRKİYE HALKLARI DEĞİŞİM İÇİN GÜN SAYIYOR
DBP Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz, Kurdistan ve Türkiye'de kent kent seçim çalışması yürüttüklerini ifade ederek, "Gittiğimiz her kentte, her ilçede büyük bir coşku ve umut ile karşılanıyoruz. Bugün Semsûr'da da değişim için umutla karşılandık. Kürdistan ve Türkiye halkları değişim için gün sayıyor" dedi. 

İktidarın depremlerde halkları ölüme mahkum ettiğini hatırlatan Aydeniz, "Halk enkaz altındayken, onlar savaş politikalarını sürdürüyordu. Rojava'da, Efrîn'de, Güney Kürdistan'da bombalar yağdırıyorlardı. Tek politikaları düşmanlıktır, halkları, inançları yok saymaktır" ifadelerini kullandı.

Aydeniz, halkla, gençlerle, kadınlarla siyaset yaptıklarını vurgulayarak, "Biz gücümüzü halktan, kadınlardan, gençlerden alıyoruz. Bu nedenle hepimize sorumluluk düşüyor. Her birimiz komşumuzu, dostumuzu, akrabamızı ikna etmeliyiz ve Yeşil Sol Parti'ye oy vermelerini sağlamalıyız. Çünkü Yeşil Sol Parti Demokratik Cumhuriyet için, kadın özgürlüğü için geliyor. Semsûr halkı da temsilcisini Meclis'e gönderecek" dedi.

AKIN: REJİMİ DURDURACAĞIZ
Yeşil Sol Parti Eş Sözcüsü İbrahim Akın da "Tarihi bir seçim, bu seçimde iktidarı gönderemezsek, cehennemin kapılarını kapatamayız. Yeşil Sol Parti çatısı altında toplananlara destek verilmeli. Sadece bu iktidarı göndermek yetmiyor. Meclis çoğunluğu önemli. Bir oyumuzla rejimi durduracağız, ikinci oyumuzla Yeşil Sol Parti'ye verecek oyla Demokratik Cumhuriyeti inşa edeceğiz. Arkadaşlarımız kalan 17 günde çok güçlü çalışmalı, Adıyaman'dan bir değil, iki vekil çıkarmalı. Bu iktidarı Adıyaman'da çökertirsek, Malatya'da da çökertiriz" ifadelerini kullandı.