23 Eylül 2024 Pazartesi

İİŞP'den CPS işçilerine dayanışma ziyareti

İstanbul İşçi Sendikaları Şubeler Platformu, CPS Otomotiv'de patronların arasındaki anlaşmazlık nedeniyle ücretleri aksayan ve fabrika önünde direniş başlatan işçilere dayanışma ziyaretinde bulundu.

Türk-İş, Hak-İş ve DİSK'e bağlı bazı sendikalardan oluşan İstanbul İşçi Sendikaları Şubeler Platformu (İİSŞP), Tuzla Serbest Bölge'de bulunan DERİTEKS'in örgütlü olduğu CPS Otomotiv'de patronlar arasındaki anlaşmazlık nedeniyle ücretleri aksayan ve fabrika önünde direnişe geçen işçilere dayanışma ziyaretinde bulundu.

CPS işçileri, İİSŞP'yi "Yaşasın sınıf dayanışması", "Birleşe birleşe kazanacağız" sloganlarıyla karşıladı. Ziyaret için platform bileşenlerine teşekkür eden DERİTEKS Şube Sekreteri Pembe Maden, "Bu dayanışma işçilerin birliği açısından önemlidir. Sınıf dayanışmasını büyüteceğiz, birlikte güçlü işler yapacağız" dedi.

İİSŞP adına işçilere seslenen Dönem Sözcüsü ve TGS İstanbul Şube Başkanı Banu Tuna da birçok yerde işçi haklarına yönelik saldırıların olduğunu belirterek, "İşçilerin sendikalaşmasına, sendikalı işyerlerinde de TİS yapmalarına ve hak talep etmelerine tahammül edilemiyor. Sendikalı sendikasız birçok işyerinde işçiler işten atılıyor" dedi.

Kadıköy ve Maltepe belediyelerinde işçilerin grev yaparak hak mücadelesi verdiğini hatırlatan Tuna, "CPS işçileri de burada onurlu ve örnek bir mücadele sergiliyor. Tüm bu gelişmeler gösteriyor ki birlikte hareket edersek kazanabiliriz. Tüm işçilerin sürdürdüğü mücadelede olduğu gibi platform olarak CPS işçilerinin de yanındayız. Sınıf dayanışmasını örmek amacıyla hem CPS işçilerinin hem de İstanbul'da işçi sınıfının mücadelesini büyütmek için çalışmaya devam edeceğiz" dedi.