1 Ekim 2024 Salı

İHD'den Somalili esnafa ziyaret 

Kızılay'da dükkanları kapatmaları için baskıya uğrayan Somalili esnafları ziyaret eden İHD, Somalilerle dayanışma içinde olacaklarını kaydetti. 

Ankara'nın Kızılay semtinde dükkanlarını kapatmalarına yönelik baskılara uğrayan Somalili esnaflara gelen destekler, İnsan Hakları Derneği (İHD) ziyaretiyle devam etti. Birçok ziyareti kabul eden Somalili esnaflar, İHD Ankara Şubesi'nden de destek beklediklerini söyledi. Ziyarete, İHD MYK Üyesi Nuray Çevirmen, İHD Ankara Şube Başkanı Fatin Kanat, İHD Ankara Şube Üyesi Sevil Turgut ve birçok dernek üyesi katıldı.

'DESTEKLERİMİZ DEVAM EDECEK'
İlgili kurumlarla bu konuyla alakalı görüşeceklerini belirten Kanat, "Birlikte olursak ve birbirimizden haberdar olursak bu süreçleri daha rahat atlatacağız. Esnafların arkasındayız. Başvuruları aldık ve birbirimize destek olmaya devam edeceğiz" dedi.

ESNAFLAR YAŞANANLARI ANLATTI
Geçen yıl Ağustos ayından beri baskı ve tehditlere maruz kaldığını belirten A.K., "Olanları başlarda normal karşılıyordum. İHD'ye gittikten sonra da iki ve üç kere de gözaltına alındım. Bunun hiçbir gerekçesi yok. Buradaki bütün Somaliler toplatıldı ve bize dediler ki siz buradan çıkacaksınız. Polisler sizi sınır dışı edeceğiz. Sadece Kızılay da sorun yaratıyorlar. Polisler, 'Somali Sofrası' yerine buranın adını 'Halkın Sofrası' olarak değiştirdiler. Her gün geliyorlar ve bizleri tehdit etmeye de devam ediyorlar. Eskiden, Somalililer olarak 9 kişiydik, şimdi sadece 3 kişi kaldık. Diğerleri ülkeyi terk etti. Kalan arkadaşlarla da mahkemeye başvurduk ve süreç devam ediyor" ifadelerini kullandı.

Gerekli önlemlerin alınabilmesi için bütün kurumlarla bire bir iletişime geçeceklerini belirten Nuray Çevirmen ise, "Konuyla alakalı olarak gereken her yere başvurup, süreci takip edeceğiz" dedi.