1 Ekim 2024 Salı

İHD: Suriyeli Abdulkadir Davud için adalet istiyoruz

İHD İstanbul Şubesi, Zeytinburnu sahilinde nefret cinayeti ile katledilen Suriyeli Abdulkadir Davud'un katilinin cezalandırılmasını istedi.

İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şubesi, Zeytinburnu sahilinde yaşanan nefret saldırısında öldürülen Suriyeli Abdulkadir Davud için açıklama yaptı. 

Mültecilere yönelik nefret saldırılarının arttığı belirtilen açıklamada, savaştan ve ölümden kaçarak Türkiye'ye gelen, savaşın ağır travmasını, gündelik hayatın zorluklarını, işsizlik, yoksulluk, istismar, ağır sömürü ve temel hakların gasp edilmesinden dolayı yaşadıkları zorlukların yanı sıra bir de nefret saldırılarına maruz kaldıkarı belirtildi.

Bu topraklarda ağır koşullarda yaşamaya çalışan, hatta hayatta kalmaya çalışan Suriyelilerin katledildiğini de vurgulayan İHD, dört gün önce 21 yaşındaki Suriyeli Abdulkadir Davud'un uğradığı saldırı sonucu yaşamını yitirdiğini hatırlattı.

İHD, "Bu olay bir kere daha, nefret saldırıları ve şiddetin giderek artması ile egemen politika ve yaklaşımların ilişkisini sorgulamayı ve de bireysel silahlanmanın tehlikelerini tartışmayı gerektirmektedir" dedi. 

Davud'un öldürülmesinden dolayı üzüntülerini paylaşan İHD İstanbul Şubesi, yetkilileri nefret saldırılarının önlenmesi ve bireysel silahlanmaya karşı acil önlemler almaya çağırdı. İHD, Abdulkadir Davud'un katilinin en ağır şekilde cezalandırılmasını isteyerek, adalet talebinde bulundu.