23 Eylül 2024 Pazartesi

İHD: Ölümleri durdurun yaşama ses verin

İHD Ankara Şubesi, hükümete seslendi, "Akıl ve vicdan çerçevesinde tecride son vererek mahpusların haklı taleplerine kulak vermelidir" dedi.
İnsan Hakları Derneği (İHD) Ankara Şubesi, açlık grevi direnişine ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.
 
Abdullah Öcalan üzerinde devam eden tecride dikkat çeken İHD Ankara Şubesi, "Bu tecrit koşulları; Anayasal hak ve normlar, Uluslararası sözleşmeler yok sayılarak devam ettirilmektedir" dedi.
 
Tekirdağ 2 Nolu F Tipi Hapishanesi'nde bulunan Zülküf Gezen'in 16 Mart gecesi tecridi protesto etmek amacıyla yaşamına son verdiğini belirten İHD, "Hapishanelerde açlık grevlerinden ve farklı eylem biçimlerinden kaynaklanacak ölümlerin ve kalıcı sağlık problemlerinin de önüne geçmek için acil olarak tecridin kaldırılması gerekmektedir" diye belirtti.
 
İHD Ankara Şubesi hükümete şöyle seslendi: "Hükümet; acil olarak ayrıştırıcı söylemleri bir kenara bırakarak uzun zamandır devam eden açlık grevleri için insani bir politika üretmeli, akıl ve vicdan çerçevesinde tecride son vererek mahpusların haklı taleplerine kulak vermelidir." 
 
Tutsakların taleplerinin karşılanmasını isteyen İHD Ankara Şubesi, "Hapishanelerde daha fazla ölümlerin önüne geçmek, iktidarın çözüm üretme politikasına bağlıdır ve bu konuda bir an önce karar almalıdır. Yaşam hakkının tarafıyız ve bu hakkın önündeki engellerin kaldırılması için çağrımızı yaparak 'Tecride son verin' diyoruz" diye belirtti.