1 Ekim 2024 Salı

İHD, MYK üyelerinin hedef gösterilmesine tepki gösterdi 

İHD İzmir Şubesi, Yeni Asır gazetesinin İHD MYK Üyesi Mehmet Aker'i hedef göstermesine tepki gösterdi.  

İnsan Hakları Derneği (İHD) İzmir Şubesi, Yeni Asır gazetesinin derneğin Meclis Yürütme Kurulu (MYK) üyesi Mehmet Aker'i hedef göstermesine ilişkin basın toplantısı düzenledi. İHD İzmir Şubesinde düzenlenen açıklamayı avukat Ali Aydın okudu.

'YASAL YOLLARA BAŞVURACAĞIZ'
Aker'in hedef gösterilmesine tepki gösteren Aydın, Kobanê'ye yönelik IŞİD saldırısı döneminde Türkiye'deki insan hakları örgütlerinden oluşan bir heyetin kente giderek temaslarda bulunduğunu hatırlattı. 

Ziyaret öncesi Başbakan Yardımcılığı ofisine yazılı olarak bildirim yapıldığını kaydeden Aydın, "Suruç Kaymakamı'nın izni ile Mürşitpınar sınır geçiş noktasından Kobane’ye geçiş yapılmıştır. Kobanê yönetimi Eşbaşkanı Enver Müslim ile görüşme yapılmış ve kentin savaştan çıkmış hali gezilmiştir. Aynı gün heyet Suruç'a geri dönmüş ve bu ziyaretin raporu Suruç/Kobane Raporu adıyla 19 Şubat 2015 tarihinde İHD/TİHV tarafından kamuoyu ile paylaşılmıştır. Heyetimiz içerisinde o dönem MYK üyemiz olan ve halen de Ege Bölge Temsilciliğimizi yürüten Mehmet Aker de bulunmaktaydı. Yeni Asır gazetesinin tamamen dezenformasyon amaçlı bugünkü yayını korkunçtur ve arkadaşımızın can ve mal güvenliğini tehlikeye atan bir içeriğe sahiptir. Yeni Asır gazetesini bu yalan haberi nedeniyle kınıyoruz ve arkadaşımızın yanında olduğumuzu belirtiyor, gerekli yasal yollara da başvuracağımızı ifade ediyoruz" dedi.