24 Eylül 2024 Salı

İdlib'de Türk-Rus devriyesine bombalı saldırı

Türkiye ile İdlib'de gerçekleştirilen ortak devriye sırasında, konvoyun ilerlediği yol üzerinde el yapımı patlayıcı infilak ettirdi. Patlamada üç Rusya ve Türkiye askerleri yaralandı.

Suriye'de İdlib'deki M4 karayolu üzerinde gerçekleştirilen 20. Rus-Türk ortak devriyesi sırasında, konvoyun ilerlediği güzergâh üzerine yerleştirilen el yapımı patlayıcı saat 08.50 sıralarında infilak ettirildi.

Rusya'nın Suriye'deki Tarafları Uzlaştırma Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre, "Üç Rus askeri hafif yaralandı. Türk zırhlı aracının mürettebatı arasında da yaralılar var. Tüm yaralılar söz konusu bölgeden hızla tahliye edildi. Rus askerleri Hmeymim Askeri Üssü'ne sevk edildi ve burada gerekli tıbbi yardım sağlandı. Hayati tehlikeleri yok" ifadeleri kullanıldı.

Patlamanın ardından devriye görevine ara verilirken, patlamada Rus askeri polislerinin zırhlı personel taşıyıcı aracı ve Türkiye'ye ait bir zırhlı araç zarar gördü.

İdlib Heyet Tahrir El Şam çetesinin işgali altında bulunuyor.

Türkiye ile Rusya, 2019 ve Mart 2020'de yapılan anlaşmalar çerçevesinde bölgede devriye turları gerçekleştiriyor.

16 Haziran günü de Rus-Türk devriyesinin M4 yolundan geçişi sırasında bir patlama yaşanmış, zırhlı bir Rus aracı hasar görmüştü.

Aralık 2019'da yol kenarına bırakılan bir bombanın patlaması nedeniyle 3 Rus askeri hafif yaralanmıştı.