25 Eylül 2024 Çarşamba

İdil'de silahlı saldırı: 1 kişi yaşamını yitirdi, 2 kişi yaralandı

İdil'de geçen ay HPG'li Harun Elbak'ın askerlere teslim edildiği köyün yakınlarında bir araca silahlı saldırı gerçekleştirildi, 1 kişi yaşamını yitirirken 2 kişi yaralandı.

Şırnak'ın İdil ilçesinde Zerguza Bana köyü civarında dün gece saatlerinde düzenlenen silahlı saldırıda 1 kişi öldü, 2 kişi de yaralandı. Dün gece saatlerinde Cizre-İdil arasında bulunan yolda köye yakın bir bölgede seyir halindeki bir araca silahlı saldırı düzenledi. Saldırıda Mehmet A., Abdullah E. (23) ve Eşref E. (49) ağır yaralandı. Yaralanan 3 kişi askeri helikopterle Cizre Devlet Hastanesi'ne kaldırılırken, Mehmet A. hastanede yaşamını yitirdi.

Yaralı Abdullah E. ve Eşref E'nin hastanedeki tedavisi sürerken, saldırının gerçekleştiği bölgede hava destekli askeri operasyon başlatıldığı ve Zergûza Bana köyünün giriş ve çıkışlara kapatıldığı bildirildi.  
 
Silahlı saldırının gerçekleştiği köy, 27 Mart'ta HPG'li Selim Adıyaman'ın (Harun Elbak) kötü muameleye maruz kaldıktan sonra askerlere teslim edildiği köy olduğu belirtildi.