25 Eylül 2024 Çarşamba

İdil Kültür Merkezi saldırıları kınadı, dayanışmaya çağırdı

İdil Kültür Merkezi, polis baskını ve gözaltıları kınadı. Grup Yorum üyelerinin açlık grevinin 200. gününe girdiği hatırlatılan açıklamada, dayanışma çağrısı yapıldı.

İdil Kültür Merkezi, 29 Kasım'da yaşanan polis baskını ve gözaltılara ilişkin açıklama yaptı.

Okmeydanı'nda bulunan kültür merkezi binasında yapılan basın toplantısında konuşan Dilan Ekin, merkezlerinin son 2 yılda 10 kez basıldığını hatırlattı. "Baskınlarda normalde savcılık izni alınması gerekirken, bizim kültür merkezimize izne bile gerek duymadan baskın düzenlendi. Son baskında da koro üyemiz Tuğçe Tayyar ve üyelerimiz Belgin Baran ile Sultan Gökçek gözaltına alındı" dedi. Dedi.

Avukatların, 24 saatlik kısıtlama kararından kaldırılmasının ardından gözaltındakilerle görüştüğünü aktaran Ekin, su ve şeker verilmediğini söyledi.

En son yapılan polis baskınında, kültür merkezinin camlarının kırıldığını hatırlatan Ekin, şunları söyledi: "Burada 'terörist' olmadığını çok iyi biliyorlar ama bununla açlık grevimizi sekteye uğratmak istiyorlar. Bizim moralimizi düşürmek, direnişi küçültmek istiyorlardı. Fakat baskından hemen sonra gelen halkın tepkisini, öfkesini biliyoruz. Bizde onlara bu öfke ile cevap vereceğiz, direnişimizi büyüteceğiz."

'HERKESİ DESTEĞE BEKLİYORUZ'
Grup Yorum üyelerinin açlık grevinin 200. gününe girdiğini anımsatan Grup Yorum üyesi Seher Adıgüzel de, şunları söyledi: "Arkadaşlarımızın bedenleri eriyor ama dirençleri gün geçtikçe büyüyor. Taleplerimiz zaten ortada; İdil Kültür Merkezi basılmasın, listeler kaldırılsın, konser yasakları kaldırılsın, üyelerimiz serbest bırakılsın istiyoruz. Baskınlara rağmen karşılarına çıkmaya devam edeceğiz. Grup Yorum halktır, baskının ertesi günü halk ile birlikte merkezimizi topladık. Halkımız, kültür merkezimize eşya ve enstrüman getirdi."

Adıgüzel, gözaltındaki üç kişinin bugün savcılığaa sevk edileceğini belirterek, dayanışma çağrısı yaptı.