1 Ekim 2024 Salı

ICAD Hamburg'ta kayıplar eylemi düzenledi

Uluslararası Gözaltında Kayıplara Karşı Mücadele Haftası'nda Hamburg'ta eylem yapıldı. ICAD tarafından düzenlenen eylemde, kaybedilenlerin fotoğrafları taşındı, kayıp yakınlarının mücadelesine dikkat çekildi.

Gözaltında Kayıplara Karşı Uluslararası Komite (ICAD) Almanya'nın Hamburg kentinde eylem yaptı. Uluslararası Gözaltında Kayıplara Karşı Mücadele Haftası nedeniyle düzenlenen eylemde, Türkçe ve Almanca açıklama okundu.

Saygı duruşuyla başlayan eylemde yapılan açıklamada, "Bir devlet politikası ve terörü olan gözaltında kaybetme saldırısına karşı mücadelenin köklü bir tarihi vardır. Kayıp yakınlarının ve politik güçlerin gözaltında kayıpların akıbetini ortaya çıkarma ve sorumluların hesap vermesi için sürdürdükleri mücadele, Arjantin'de Plaza de Mayo Anneleri ve Türkiye'de Cumartesi Anneleri ve Kürdistan'da Amed'de, Batman'da süreklileşen kayıp yakınlarının eylemleri örneklerinde olduğu gibi, birçok ülkede önemli örgütlenmeler ve mücadeleler ortaya çıkarmıştır" denildi.

Türkiye, Kürdistan ve Avrupa'da gözaltında kaybedilenlerin fotoğraflarının sokağa serildiği eylem, müzik dinletisinin ardından sona erdi.