23 Eylül 2024 Pazartesi

İç güvenlik güçlerinden 29 kişi hava saldırısında şehit düştü

İşgalci Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye'nin Dêrîk ve Rimêlan kentlerinde yaptığı hava saldırılarında 29 İç Güvenlik Gücü üyesi şehit düşerken 28'i ise ağır yaralandı.

Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi yaptığı yazılı açıklama ile işgalci Türk devletinin dün gece Dêrîk ve Rimêlan bölgelerinde yaptığı hava saldırılarında 29 İç güvenlik üyesinin şehit düştüğü 28'inin ise ağır biçimde yaralandığını duyurdu.

Özerk yönetim yaşanan şehitler nedeniyle 3 günlük yas ilan etti.

Özerk Yönetim açıklamasında "Faşist Türk rejimi bölgemize yönelik saldırıları yıllardır devam ediyor. Amacı halkımızın, ordumuzun, güvenlik güçlerimizin teröre karşı mücadelesini engellemektir. Dün uyuşturucuya karşı Mücadele Akademisi başta olmak üzere Dêrîk ve Rîmêlan'daki birçok noktaya saldırı düzenlendi. Dirbêsiyê kırsalındaki tarım yapılan alanlar da dahil olmak üzere çok sayıda petrol sahası ve sivil alan hedef alındı. Çok sayıda işçi yaralandı. Dün ve bugünkü saldırılar sonucunda 29 Terörle Mücadele Güçleri üyesi şehit düştü. 28 kişi yaralandı. Bazılarının durumu ise ağır" ifadelerini kullandı.

Saldırılara uluslararası sessizliğin neden olduğu belirtilen açıklamada, "Uluslararası sessizliğin devam etmesinin Türk devletinin daha fazla katliam yapmasına olanak sağlayacağını zaten açıklamıştık" denildi. Uluslararası sessizliğin Türk devletinin Rojava halklarına yönelik düşmanlığına doğrudan
destek olduğu kaydedilen açıklamada "Güçlerimiz ve halkımız DAİŞ ve terörle mücadelede binlerce fedakârlık yaparak tüm dünyayı DAİŞ'ten korudu. İnsanlarımız DAİŞ'e destek veren güçler tarafından katledildiği bir dönemde uluslararası toplum sadece izliyor" denildi.

Özerk Yönetim açıklamasında, yaşanan kayıplar için 3 günlük yas ilan ettiğini belirtildi.