30 Eylül 2024 Pazartesi

İç Güvenlik Güçleri son saldırıların bilançosunu açıkladı

İşgalci Türk devletinin bölgeye yönelik son saldırılarına ilişkin Kuzey ve Doğu Suriye İç Güvenlik Güçleri bilanço açıkladı. Üç kente 59 top atışı yapıldı, 4'ü çocuk 9 kişi yaralandı.

Kuzey ve Doğu Suriye İç Güvenlik Güçleri, işgalci Türk devletinin son saldırılarının bilançosunu açıkladı. Türk devletinin Rojava- Kuzey ve Doğu Suriye'nin Qamişlo, Amûdê ve Tirbespiyê'de saldırılarını artırdığını belirtti.

İç Güvenlik Güçleri; "Qamişlo şehri ve kırsalı 15 top ile vuruldu. Sonuç olarak, 3'ü çocuk 2'si kadın 6 yurttaş yaralandı. Tirbespiyê ilçesi kırsalına da 23 top mermisi isabet etmesi sonucu bir çocuk ve bir kadın yaralandı" dedi. Türk devletinin Amûde'de sivil evleri hedef aldığını vurgulayan İç Güvenlik Güçleri şunları kaydetti; "Amûde ilçesine bağlı sınır köylerine 21 top ateşi açarak sivil evleri hedef aldı. Bunun sonucunda bir yurttaş yaralanarak hastaneye kaldırıldı. Aynı zamanda Tirbespiyê ilçesine bağlı köyler de 10 top ile hedef alındı."

Türk devletinin işgal saldırılarıyla Rojava devriminin güvenlik ve istikrarını bozmaya çalıştığını ifade eden İç Güvenlik Güçleri, "Türk devleti, eylemleriyle tarihteki işgali gerçekleştirmeye çalışan, çatışmalar yaratan ve terörü destekleyen baskı siyasetini uygulamaktadır" dedi.

İç Güvenlik Güçleri tüm dünyayı işgalci Türk devletinin saldırılarına karşı durmaya çağırdı.