1 Ekim 2024 Salı

İBB'nin Kanal İstanbul afişleri polis tarafından söküldü

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından kenti bir çok noktasına açılan Kanal İstanbul bilgilendirme afiş ve pankarlar gece yarısı polisler tarafından söküldü. Tepki gösteren İBB Başkanı İmamoğlu, "Kimse susup oturmamızı beklemesin" dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB), kentin birçok noktasına astığı "Kanal İstanbul'a kimin ihtiyacı var? İstanbul'un mu, yoksa kurdukları israf düzeni bozulanların mı?" yazılı pankart ve afişler gece yarısı polisler tarafından söküldü.

İMAMOĞLU: KİMSE SUSUP OTURMAMIZI BEKLEMESİN
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, ilgili mevzuat gereği sadece yargı kararıyla gerçekleştirilmesi gereken işlemin yargı kararı olmaksızın yapıldığını belirterek tepki gösterdi. 

"Şehrin huzuru için bu süreci kendi haline bırakacağız ama unutmayacağız. Rant projesine karşı bilgilendirme faaliyetlerimiz ise devam edecek. Kimse susup oturmamızı beklemesin" diyen İmamoğlu, pankartların sökülmesinin hukuksuz olduğunu belirtti. 

İmamoğlu, "Maalesef bir avuç insan artık yargı kararına bile gerek duymadan canının istediğini yapıyor. Hukuksuzluk ülkenin en büyük sorunu haline gelmiştir. Elbet sonunda kazanan hukuk ve demokrasi olacaktır. Bu uygulamaların sorumluları bunu unutmasın" diye konuştu.