29 Eylül 2024 Pazar

Hüsamettin Tanrıkulu tutuklandı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve saray medyası tarafından hedef gösterilen ve gözaltında ölümle tehdit edilen HDP Gençlik Meclisi eski üyesi Hüsamettin Tanrıkulu tutuklandı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen bir soruşturma kapsamında 3 Eylül'de ev baskınıyla gözaltına alınan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Gençlik Meclisi eski üyesi Hüsamettin Tanrıkulu tutuklandı. Gözaltı süresi boyunca İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde tutulan Tanrıkulu, polislerin kendisini ölümle tehdit ettiğini belirtti.

Tanrıkulu'nun avukatları aracılığıyla ölüm tehdidini duyurması sonrası İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Tanrıkulu'nun fotoğrafını paylaşarak Yunanistan'daki Lavrion Kampı'na giderek, "sabotaj eğitimi" aldığını iddia etti ve hedef gösterdi. Karalama kampanyasına saray medyası da katıldı. Dosya hakkında ise gizlilik kararı verildi. 

Bugün Çağlayan'da bulunan İstanbul Adliyesi'ne sevk edilerek ifadesi alınan Tanrıkulu "örgüt üyesi" olmakla suçlandı. Hakkındaki iddiaların gerçekleri yansıtmadığını belirten Tanrıkulu, hakkında aleyhte beyan veren kişinin dinlenmesini istedi. Söz konusu kişi ise beyanında Tanrıkulu'yu tanımadığını dile getirdi.