23 Eylül 2024 Pazartesi

Hüda Kaya tutuklandı

HDP eski milletvekili Kaya, "Kanuna aykırı toplantı ve gösteri yürüyüşüne katılarak ihtara ve zor kullanmaya rağmen dağılmamak ve görevi yaptırmamak için direnme" iddiasıyla açılan soruşturma kapsamında gözaltına alındı. Kaya, ifade işlemleri sonrası tutuklandı.

 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) eski milletvekili Hüda Kaya, gözaltına alındı.

Gazete Pencere'nin haberine göre Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından açılan soruşturma kapsamında Hüda Kaya, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı talimatıyla İstanbul Havalimanında gözaltına alındı. Kaya hakkında "Kanuna aykırı toplantı ve gösteri yürüyüşüne katılarak ihtara ve zor kullanmaya rağmen dağılmamak ve görevi yaptırmamak için direnme" suçlamalarıyla soruşturma açıldığı öğrenildi.

AV. LEVENTOĞLU: İFADE VERMESİNE RAĞMEN KAÇAKLIK KARARI KALDIRILMADI
Kaya'nın avukatı Zilan Leventoğlu, 27 Eylül'de Kaya hakkında hukuksuz bir şeklide kaçak kararı alınması akabinde karara itiraz ettiklerini, kaçak olmadığını, ikametinde ulaşılabilir olduğunu, telefonlarının açık olduğunu, her zaman ifadeye açık olduğunu hem yazılı hem de sözlü beyan ettiklerini belirtti. Kaya'nın İstanbul Cumhuriyet Savcılığına yakın tarihte ifade vermesine rağmen, savcılık kalemi ile görüşüp gerekirse Ankara'ya gidebileceğini, ifade için hazır olduğunu kaçaklık kararının kaldırılması gerektiğini söylemesine rağmen kaçaklık kararının kaldırılmadığını ve Hüda Kaya'nın ifade vermek istemesinin keyfi şekilde engellendiğini söyledi.

Av. Leventoğlu, "Sonuç olarak bugün müvekkilimiz sayın Hüda Kaya, saatlerdir havalimanında olmasına, pasaport işlemlerinin sorunsuzca gerçekleşmesine rağmen uçağın kalkmasına on dakika kala yine tamamen keyfi bir şekilde ‘çıkışınız mümkün değil' denilerek gözaltına alınmıştır. Bu tamamen haksız, keyfi ve hukuksuz süreci kamuoyunun takdirine bırakıyoruz."

HDP eski milletvekili Hüda Kaya, 4. Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutuklandı. Kaya'nın Kobanê soruşturması kapsamında gözaltına alındığı öğrenildi.