22 Eylül 2024 Pazar

HRE'den işgal altındaki Efrîn ve Ezazê bölgelerine kapsamlı eylem

HRE, 30 Ocak 2024 günü Efrîn ve Ezazê bölgelerinde işgalci Türk ordusu ve çetelerine yönelik kapsamlı bir eylem gerçekleştirdi. HRE 1 Şubat'ta eyleme ilişkin açıklama yapmış, eylem soncunda işgalci Türk ordusuna bağlı 12 asker ve 8 çete öldürüldüğünü, 8 asker ve 17 çetenin de yaralandığı belirtilmişti. Eylem sonucunda işgalcilere ait bir doçka, ağır silah mevziisi, 2 mobese kamerası ve 18 mevzi imha edildi. Eylem grubunda yer alan 5 HRE savaşçısı ölümsüzleşti.

Efrîn Kurtuluş Güçleri (HRE), Çağın Direnişi'nin 2. aşaması kapsamında 30 Ocak 2024 günü işgalci Türk ordusu ve çetelerine yönelik Şêrewa ilçesine bağlı Basilê köyünde fedai bir eylem gerçekleştirdi.

HRE 1 Şubat'ta yaptığı açıklamada, "Savaşçılarımız 30 Ocak günü Efrîn ve Ezazê bölgelerinde işgalci Türk ordusu üssüne yönelik kapsamlı bir intikam eylemi gerçekleştirerek düşmana ağır darbeler vuruldu” ifadelerini kullanmıştı.

5 HRE savaşçısının ölümsüzleştiği eylemde 20 işgalci gücün darbelendiği açıklanmıştı. Gerçekleştirilen eyleme ilişkin HRE den bir kaynak ANHA'ya değerlendirmeler yaptı. Değerlendirmede eylem hazırlığının bir ay sürdüğü ifade edildi. Tüm bu süreçte işgalcilerin konumu, teknik, silah vb durumlarına ilişkin istihbarat çalışması yaptıkları belirtildi. Eylemin yapıldığı bölgede işgalcilere ait tank, obüs, havan, roket, termal, füze ve askeri dürbün gibi silahların bulunduğuna dikkat çekildi.

Yapılan aktarımda ayrıca eylem yapılan bölgede, işgalci Tür ordusu ve çetelerine bağlı 100'e yakın askerin olduğuna vurgulandı. Ayrıca işgal altındaki Şêrewa ilçesine bağlı Basilê köyünde bulunan tünellerde çetelerin saklandığı ifade edildi. Eylemin yaklaşık 2 saat sürdüğünü ve başarıyla gerçekleştirildiğini belirtti.

Eylemi takip eden gazeteci Egîd Roj ise, çetelerin çoğunun Basilê köyünde yaşadığı tünellerde gizlendiği ve Kafkas kökenli olduklarını söyledi. Egîd Roj, eylemde işgalcilere ait 18 üssün tamamen imha olduğunu söyledi. İşgalci güçlerin Kîmarê, Enakîbe, Til Cibirîn, Koplê ve Cilbirê köylerinden bulunan üslerden eylemin yapıldığı esnada Basilê köyünü yoğun bir biçimde bombardımana tuttuğuna dikkat çekti Roj, Türk devletinin bu eylemle ilgili kayıplarını gizlemek için burjuva medyaya yalan haber yaptırdığına da dikkat çekti.

Yapılan eylem sonucunda HRE'ye bağlı 5 savaşçı ölümsüzleşti.