22 Eylül 2024 Pazar

HPG şehit düşen beş gerillanın kimliğini açıkladı

HPG BİM, işgalci Türk devletinin kimyasal  silah ve taktik nükleer bombası saldırısında ölümsüzleşen beş gerillanın isimlerini açıkladı. Açıklamada, şehitlerin bu saldırılar karşısında zafere kitilenerek görev ve sorumluluklarını gözünü kırpmadan yerine getirdiklerini kaydetti.

İşgalci Türk delveti gerillaya yönelik kimyasal silah ve nükleer bombalı saldırılarını sürdürüyor. Halk Savunma Güçleri (HPG), saldırılarda şehit düşen 5 gerillanın kimliklerini açıkladı. HPG Basın İrtibat Merkezi (BİM); Berçem Umut (Suzan Duman), Rustem Arpêt (Orhan Yakut), Şahin Nûda (Bedran Gökdemir), Ciwan Minbic (Salih Tewfîq) ve Dîlan Tunç (Jiyan Timoqî) adlı gerillaların işgalci Türk devletinin Metîna'da gerçekleştirdiği saldırılarda ölümsüzleştiğini duyurdu.

HPG açıklamasında şu ifadelere yer verildi: "Kürdistan özgürlük gerillası karşısında yaşadığı tıkanmayı aşmak için her türlü yöntemi kullanan fakat Apocu militanların sarsılmaz iradesi karşısında amacına ulaşamayan soykırımcı Türk devleti, kimyasal silah ve taktik nükleer bomba kullanarak savaş suçları işlemektedir. Berçem, Rustem, Şahin ve Ciwan yoldaşlarımız kimyasal silah ve taktik nükleer bomba saldırılarında şehadete ulaştılar. Jiyan yoldaşımız ise düşmanla gerçekleşen çatışmada büyük bir cesaretle savaşarak şehadete ulaştı. Kürdistan özgürlük gerillasının taktik zekası, savaştaki ustalığı, yüksek performansı ve cesareti karşısında tıkandığı için sonuç alamayan işgalci ordunun kimyasal silah ve taktik nükleer bombalardan medet umması, bunları kullanarak savaş suçları işlemesi çaresizliğinin en büyük kanıtı olmuştur.

"Metîna bölgesinde Rêber, Hêjar, Nûrî ve Amaraların öncülüğünde savaş tünellerinde yaratılan destansı direniş mirasının ardılı olan Berçem, Rustem, Şahin, Ciwan ve Jiyan yoldaşlarımız Girê Ortê'deki savaş tünellerinde bir kez daha tarih yazdılar. PKK ve PAJK çizgisindeki ısrarlı duruşlarıyla düşman saldırıları karşısında zafere kilitlenen bu değerli Apocu militanlar halklarımızın özgürlüğüne olan inançlarıyla üstlendikleri görev ve sorumlulukları hakkıyla yerine getirdiler. Berçem, Rustem, Şahin, Ciwan ve Jiyan gibi değerli militanları halklarımızın özgürlük mücadelesine kazandıran başta değerli aileleri olmak üzere yurtsever Kürt ve Arap halklarımıza başsağlığı diliyoruz.”