29 Eylül 2024 Pazar

HPG helikopter düşürdü Savunma Bakanlığı 'kaza' dedi

HPG, Türk ordusuna ait Skorsky tipi bir helikopteri düşürdüğünü açıkladıktan sonra Savunma Bakanlığı, helikopterin teknik nedenlerle sert iniş yaptığını iddia etti. Bakanlık bir askeri kayıp olduğunu duyurdu.

HPG, 4 Eylül günü 23.50 sıralarında Amediye bölgesinde TSK'ya ait Skorsky tipi bir helikopteri düşürdüğünü açıkladı. HPG açıklama yaptıktan kısa bir süre sonra Milli Savunma Bakanlığı'ndan da açıklama geldi.

Bakanlık sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, helikopterin teknik nedenlerle düştüğü öne sürüldü. Bakanlık açıklamasında, "4 Eylül 2022 tarihi 23.45 sularında Pençe-Kilit Harekât bölgesinde Skorsky tipi bir helikopterimiz ikmal faaliyeti esnasında teknik nedenlerle sert iniş yapmak zorunda kalmış, kaza kırıma uğramıştır. Helikopterde bulunan 8 personelden 7'si kurtarılmıştır. Sağlık durumları iyidir. Bölgede bir personelimiz için Arama Kurtarma faaliyetleri devam etmektedir" iddialarına yer verildi.

HPG Basın İrtibat Merkezi, 3 Eylül günü de Zap'ın Sida alanında ağır darbe alan Skorsky tipi bir helikopterin alev alarak, uzaklaşmaya çalışırken Barzan alanında düşerek imha olduğunu bildirmişti.

2 Eylül'ü 3 Eylül'e bağlayan gece de Zap'ın Şehîd Fedakar Direniş Alanları'nda 9 kez saldırı helikopterleri ve Skorsky tipi helikopterler hedeflenmiş, indirme yapmak isteyen bir Skorsky helikopter, içerisindeki askerlerle birlikte imha edildiği duyurulmuştu.