23 Eylül 2024 Pazartesi

Hopa'da Filistin'le dayanışma eylemi

İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarına karşı Hopa'da Filistin halkı ile dayanışma eylemi yapıldı.

İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarına karşı Artvin'in Hopa ilçesinde Filistin halkı ile dayanışma eylemi yapıldı.

Hopa Parkı'nda bir araya gelen kitle buradan "Denizlerden Mahire Filistin'e bin selam" pankartı arkasında Hopa Meydanı'na yürüdü.

Yürüyüşte sık sık "Katil İsrail Filsitinden defol" sloganı atıldı. Hopalılar meydana geldiklerinde 1 dakikalık alkışlı protesto gerçekleştirdi.

Açıklamayı okuyan Hopa Halkevi yöneticisi Atakan Asılbay şunları söyledi: "Filistin'de süren artık bir savaş değil soykırımdır. Hastaneler bombalanırkrn siviller katledilirken sessiz kalmak insanlık suçuna ortak olmaktır. Türkiye halkları olarak geçmişten Mahirler Denizler nasıl Filistin ile dayanışma gösterdiyse bizde aynı dayanışmayı Filistin halkı ile birlikte göstermek zorundayız. Dün ABD başkanı çıkıp İsrail'in yanındayız diyerek yeni bir katliamın sinyalini verdi. Bizim ülkemizde ise timsah gözyaşlarından ulusal yaş ikame renkten öteye gitmiyor. Filistin'de yaşanan katliamın durması için yapılması gerekenler açık ve nettir. İsrail Büyükelçilikleri kapatılsın! İsrail'le yapılan tüm ticari anlaşmalar iptal edilsin. ABD üsleri kapatılsın!"