25 Eylül 2024 Çarşamba

Hong Kong'da bir polis okla vuruldu

Hong Kong'da polis şiddetine karşı Politeknik Üniversitesi'ni işgal eden öğrenciler, eylemi dağıtmak isteyen polise ok attı. Bölgedeki Çin askerleriyse ilk kez kışladan çıktı.

Hong Kong'da Çin Halk Cumhuriyeti aleyhine faaliyet gösterdiğinden kuşkulanılan kişilerin Çin makamlarına teslim edilmesini kolaylaştıran yasa tasarısı karşı ve beş aydır devam eden eylemlerin şiddeti tırmanıyor.

Eylemlerin merkezi haline gelen ve öğrencilerin işgal ettiği Politeknik Üniversitesi'nde polis plastik mermi ve göz yaşartıcı gazla eylemcilere saldırdı. Eylemciler ise geçtiğimiz hafta okulun spor merkezinden aldıkları okların yanı sıra molotof kokteylleriyle karşılık verdiği, bir polisin bacağından okla yaralandığı belirtildi.

ÇİN ASKERLERİ KIŞLADAN ÇIKTI
Eylemler haftasonunda tırmanırken, beş aydır süren gerilimde bir ilk de yaşandı. Çin askerleri kışlalarından ilk kez çıkarak, eylemcilerin barikatlarla trafiğe kapattığı bir caddenin açılmasında görev yaptı. Şort ve tişört giymiş Çin askerleri, yoldaki taşların kaldırılmasına yardım etti.