30 Eylül 2024 Pazartesi

Homofobik saldırıya uğrayan Turgay: Susmama kararı aldım

Homofobik nefret saldırısına uğrayan Turgay Yıldırım saldırganlar hakkında suç duyurusunda bulundu. Yıldırım, bu saldırıların bir daha yaşanmaması için mücadele edeceğini söyledi.

LGBTİ+'lara yönelik homofobik nefret saldırılar sürüyor. Turgay Yıldırım ve arkadaşı 4 Haziran gecesi İstanbul Maçka Parkı'nda beş erkeğin saldırısına uğradı.

Yaşananları KaosGL.org'tan Yıldız Tar'a anlatan Yıldırım, "Elimizde hoparlör vardı. Arkamızdan 'müziğin sesini açmayın lan ibneler' diye bağırdılar" dedi. Tacize rağmen yürümeye devam ettiklerini söyleyen Yıldırım, bir anda saldırıya uğradıklarını belirtti.

'SİZ ALIŞKINSINIZDIR BÖYLE ŞEYLERE'
"Bayılmışım, gözlerimi ambulansta açtım" diyen Yıldırım, götürüldükleri Şişli Etfal Hastanesi'nde de aynı homofobiye maruz kaldıklarını kaydetti. Yıldırım, şöyle devam etti: "Arkadaşımın iki dişi kırılmış, çenesi şiş. Benim her yerimde morluklar, kan revan içindeyim. Bayılmışım ve hastanede bizi beklettiler uzunca süre. Yanımdaki arkadaşımın zoruyla muayene ettiler. Röntgen çekilirken ise bana 'ne oldu sana' dedi çeken kişi. Ben de 'her yerim kan revan içinde, görmüyor musunuz' dememle dönüp 'siz alışkınsınızdır böyle şeylere' dedi."

Yıldırım, saldırının ardından suç duyurusunda bulundu. Saldırganlar henüz yakalanmadı. Psikolojik olarak çok kötü durumda olduğunu ancak dayanışma gördükçe iyileşebildiğini belirten Yıldırım, hakkını arayacağını ve hukuki süreci takip edeceğini söyledi.

'BU SALDIRILARIN BİR DAHA YAŞANMAMASINI ÜMİT EDİYORUM'
Yıldırım, bu sene başında bir kez daha homofobik nefret saldırısına maruz kaldığına dikkat çekti. Yılbaşı gecesi Beyoğlu'nda saldırıya uğradığını, kendisini oradaki bir trans kadının kurtardığını söyleyen Yıldırım, "İlkinde ailem problem yaşamasın, duymasınlar diye şikayet edemedim. Hiç sebepsiz yere aynı sorunu yaşayınca susmama kararı aldım. Kadınlara, LGBTİ+'lara dönük bu saldırıların bir daha yaşanmamasını ümit ediyorum" diye konuştu.