25 Eylül 2024 Çarşamba

Hindistan'da bir kadının cinsel saldırı sonrası yakılarak katledilmesi protesto edildi

Hindistan'da 27 yaşında bir kadın veterinerin dört kişinin cinsel saldırısına uğradıktan sonra katledilmesi ve cenazenin yakılmasının ardından ülke genelinde protestolar düzenlendi.

Hindistan'ın Haydarabad kentinde 27 yaşında bir veterinerin dört kişinin cinsel saldırısına uğradıktan sonra katledilmesi ve cenazenin yakılması sonrası ülkenin çeşitli bölgelerinde kitlesel protestolar düzenlendi.

Telangana eyaletinin başkenti Haydarabad'da Shadnagar Polis Karakolu önünde toplanan binlerce kişi katillerden hesap sorulmasını talep etti.

Veterinere cinsel saldırıda bulunduktan sonra katleden ve cenazesini yakan katillerin idam edilmesini isteyen halk, "Tecavüzcüleri asın", "Medya yok, polis yok, yabancılar yok, sempati yok, sadece eylem ve adalet" yazılı döviz ve pankartlar taşıdı.

Konuyla ilgili sosyal medyada, aralarında politikacı, sanatçı, sporcu, aktör ve yönetmenlerin bulunduğu on binlerce kişi tepkilerini dile getirirken, çok sayıda kişi katillerin asılması gerektiğine yönelik paylaşımlarda bulundu.

Hindistan Savunma Bakanı Rajnath Sing, parlamentodaki konuşmasında, "Bu hareket, bütün ülkeye utanç getirdi, herkesi incitti. Sanıklara, suçları için en katı ceza verilmeli" dedi.

Federal parlamentonun üst kanadı Rajya Sabha (Eyaletler Meclisi) Üyesi Jaya Bachchan, insanların hükümetten kesin bir cevap istediğini ifade ederek "Bu tür insanların halk arasına çıkarılması ve linç edilmesi gerekiyor" diye konuştu.

Hindistan Ulusal Kongresi Genel Sekreteri Priyanka Gandhi Vadra, Twitter'dan yaptığı açıklamada, genç veterinere cinsel saldırıda bulunulmasında ve katledilmesinden çok fazla rahatsız olduğunu vurgulayarak "Bir toplum olarak, bu korkunç olaylar gerçekleştiğinde konuşmaktan çok daha fazlasını yapmak zorundayız" değerlendirmesinde bulundu.

Hindistan Başbakanı Narendra Modi ise konuyla ilgili henüz açıklama yapmadı.

Emniyet yetkilileri, olayda ihmali bulunduğu belirtilen üç polis memurunun açığa alındığını duyurdu.

Olayla ilgili dört kişi gözaltına alınırken, zanlılardan ikisinin ailesi, çocuklarının suçlu bulunmaları halinde "gereken cezanın verilmesi" açıklamasında bulundu.

Geçen çarşamba günü yaşanan olayın ardından ülkenin çeşitli bölgelerinde kitlesel protestolar düzenlendi.