21 Eylül 2024 Cumartesi

Hindistan halkı intihara sürüklenen genç kadın için adalet istedi

Hindistan'ın Tamil Nadu eyaletinde lise öğrencisi genç bir kadının okulda gördüğü baskı yüzünden intihara sürüklenmesiyle, bölge halkı sokaklara dökülerek genç kadın için adalet ve intihardan sorumlu olanların tutuklanmasını istedi.

Hindistan'ın Tamil Nadu eyaletine bağlı Kallakurichi şehrinde bir lisede genç bir kadın ölü bulundu. Yetkililer tarafından intihar ettiği öne sürülen ve arkasında bir intihar notu bırakan kadının ölüm haberini alan bölge halkı, sokaklara dökülerek ölüm haberine tepki gösterdi. Genç kadın intihar notunda, okulda öğretmenlerden çok fazla baskıya uğradığını söyleyerek, kendisine baskı uygulayan iki öğretmenin adını verdi ve ölümünden onların sorumlu olduğunu dile getirdi. 

Genç kadının otopsi raporu kadının yüksek bir yerden atlaması veya düşmesi sonucu yaşamını kaybettiğini doğrularken, kadının ailesi çocuklarını intihara sürükleyenler tutuklanana kadar cenazesini teslim almayı reddetti. Genç kadının ailesi ve bölge halkının adalet çağrısının günlerce sonuç vermemesi üzerine, halk sosyal medya üzerinden sokaklara dökülme çağrısı yaptı.

İntihar olayına tepki gösteren 2 bini aşkın kişi, okulun bulunduğu mahalleye toplanarak 3'ü polise ait en az 25 aracı ateşe verdi. Okul önünde yapılan eylemde kadının fotoğraflarını taşıyan halka polis saldırırken, saldırıya karşı direnen halk adalet istediğini haykırdı. Eylemlerin sonuç vermesiyle okul müdürü ve iki çalışan gözaltına alınırken, okullar tatil edildi.