23 Eylül 2024 Pazartesi

'Hiçbir seçim başarısı tek bir çocuğumuzun tırnağından değerli değildir'

Hilvan'da seçim çalışmaları sırasında yaşamını yitiren 8 yaşındaki Berat Kutusuz için açıklama yapan HDP eş genel başkanları Buldan ve ve Temelli, üzüntülerini belirtti, "Bu tarifsiz acı sorumluluklarımızı büyütmüştür" dedi.
Halkların Demokratik Partisi (HDP) eş genel başkanları Pervin Buldan ve Sezai Temelli, Hilvan'da seçim çalışmaları sırasında yaşanan trafik kazasında yaşamını yitiren 8 yaşındaki Berat Kutusuz için açıklama yaptı.
 
Türkiye’nin her yerinde halkların sevgi ve sahiplenesi ile karşılandıklarını belirten Buldan ve Temelli, aynı zamanda çocukların şen kahkahaları ile de seçim çalışmalarının renklendiğini kaydettiler. Kutusuz'un yaşamını yitirmesini kendilerini üzdüğünü ifade eden eş genel başkanlar, "Çocuklara özgür bir gelecek bırakmak için yola çıkan bir siyasi parti için en büyük acılardan biri budur" dedi.
 
"Hiçbir siyasi çalışma, hiçbir seçim başarısı tek bir çocuğumuzun tırnağından değerli değildir" diye vurgulayan Buldan ve Temelli, tüm çaba ve çalışmalarının tek bir çocuğun dahi tırnağının taşa değmesi için yapıklarını ifade etti.
 
"Bu tarifsiz acı sorumluluklarımızı büyütmüştür" denilen açıklamada, şunlar ifade edildi: "Berat’ımızın hayallerini yaşatma sorumluluğunu da üstlenerek, çalışmalarımızı bu bilinçle sürdüreceğimizin sözünü veriyor, Kutusuz ailesine ve halkımıza başsağlığı ve sabır diliyoruz."
 
"HDP eş genel başkanları Pervin Buldan ve Sezai Temelli, açıklamalarında iktidarın seçim politikaları ve seçim çalışmalarının engellenmesine de değindi, çalışmalarını her türlü saldırı ve engellemelere rağmen sürdürmeye çalıştıklarını söyledi