23 Eylül 2024 Pazartesi

Heyva Sor a Kurdistan'dan Rojava'ya destek çağrısı

Heyva Sor a Kurdistan, Rojava-Kuzey ve Doğu Suriye halklarına destek çağrısı yaptı.

Heyva Sor a Kurdistan (Kürt Kızılayı) resmi internet sitesinde paylaştığı açıklamada Rojava-Kuzey ve Doğu Suriye halklarına destek çağrısında bulundu. Açıklamada, 4 Ekim'den itibaren Rojava-Kuzey ve Doğu Suriye'ye dönük saldırılarda sivil halkı ve altyapıyı hedef aldığına dikkat çekildi, "bölge bir insani felakete doğru gidiyor" diye belirtildi.

İşgalci Türk devletinin 150'den fazla yeri bombaladığı, birkaç saat içinde altyapının büyük kısmı hasar gördüğü belirtilen açıklamada şunlar vurgulandı: "Türkiye'nin saldırıları şu ana kadar onlarca sivil ölümüne ve yaralanmasına yol açtı; su ve enerji kaynakları, hastaneler, yerleşim alanları, okullar petrol sahaları, fabrikalar, depolar dahil olmak üzere sivil altyapının yüzde 80'i yok oldu. Günlerdir yüz binlerce kişinin elektrik ve su kesintisi yaşanıyor."

Dêrik'te bulunan Corona hastanesine yapılan hava saldırısında tamamen yıkıldığı belirtilen açıklamada, "Bölgedeki çok sayıda sağlık tesisi yıkıldı, hastanelerin elektriği kesildi, soğuk hava depoları bozuldu, kan bağışı çağrıları yapılıyor" denildi.

İşgalci saldırılar devam ettikçe insani durumun kötüleşmeye devam etmesi ve ölü sayısının artması bekleniyor denilen açıklamada Kürt Kızılayının çalışmalarına bağışlarla destek olunması çağrısı yapıldı.