21 Eylül 2024 Cumartesi

Hesekê'de kadınlar Zîlan Destan'ı andı

JKŞ ve CKŞ üyeleri Hesekê'de Zîlan Destan ve Rojava Kadın Devrimi içerikli seminer düzenledi. Seminerde konuşan Destan Serhat, Zîlan Destan'ın Rojava kadın devrimiyle kendisini yeniden yarattığını Elende'den Zîlan'a dönüştüğünü belirtti.

Devrimci Komünist Kadınlar (JKŞ) ve Devrimci Komünist Gençler (CKŞ) 13 Haziran 2021 tarihinde ölümsüzleşen komünist genç öncü Elende El Muhammed'i (Zîlan Destan) andı.

SİDO: KADINLAR DEVRİM SÜRECİNDE ÖZNELEŞTİ
JKŞ ve CKŞ üyeleri Hesekê'deki Okuma Parkı'nda düzenledikleri seminerde Zîlan Destan'ın hayatını anlattı. JKŞ temsilcisi Fadya Sido, devrim sürecinde kadının özneleşmesi ve yaşadığı değişim sürecine vurgu yaptı.

BAAS rejiminden bugüne kapitalizmin ve feodalizmin kadına biçtiği rollere karşı devrimin başından itibaren kadınların her alanda yerini aldığını belirten Sido, bunun öncüsünün genç kadınlar olduğunu vurguladı.

'DEVRİMİN KAZANIMLARINI KORUYACAĞIZ'
Komün ve meclislerde, kurumlarda, askeri alanda kadınların emeği, aklı, bilinciyle yer aldığını aktaran Sido, bugün gelişen saldırılara karşı kadınların devrimi savunmak için mücadele etmesinin önemine işaret etti. Kadınların devrimle birlikte kendi ulusu ve cinsi için özgürlük mücadelesine katıldıklarını belirten Sido, "Kuzey ve Doğu Suriye'de gelinen düzey ve kadın devriminin kazanımları korunmalı" dedi.

Ortadoğu ve dünya kadınlarının bu mücadeleye destek olmaları gerektiğini belirten Sido, işgal altındaki toprakları özgürleştirme sözü vererek, tüm tehdit ve saldırılara karşı kadınlar olarak devrimi koruyacaklarını vurguladı.

SERHAD: ELENDE'DEN ZÎLAN'A DÖNÜŞTÜ
CKŞ adına söz alan Destan Serhad da Zîlan Destan'ın devrimciliği ve yaşamını kendilerine örnek aldıklarını söyledi. Serhad, Zîlan Destan'ın Rojava kadın devrimiyle kendisini yeniden yarattığını Elende'den Zîlan'a dönüştüğünü belirtti.

Zîlan Destan'ın bugün Rojava devriminin şehitler kervanında yerini aldığını ve onun mücadelesinin sürdürücüsü olacaklarının sözünü veren Destan Serhad, tüm genç kadınlara Zîlan Destan'ın izinden örgütlenme ve özgürleşme çağrısı yaptı.

Seminer Zîlan Müzik Grubu'nun dinletisiyle sona erdi.