23 Eylül 2024 Pazartesi

Hesekê'de coşkulu 1 Mayıs kutlaması

Komünist Devrimci Hareket (TKŞ), işçi sınıfının Birlik Mücadele ve Dayanışma Günü'nde Hesekê'de 1 Mayıs kutlaması gerçekleştirdi.

Hesekê'ye bağlı bir köyde gerçekleştirilen kutlamada yüzlerce kişi bir araya geldi. Kutlamaya kantona bağlı ilçelerden de çok sayıda kişi katıldı. Sabah saatlerinden itibaren halaylar çekilirken, etkinlik programı saygı duruşu ile başladı.

'1 MAYIS MÜCADELEMİZİN SEMBOLÜDÜR'
TKŞ adına konuşan Cemil Seydo, etkinliğe katılanları selamladı, 1 Mayıslarını kutladı.

Seydo, "Bugün işçi ve emekçilerin bayramıdır. Ortadoğu ve dünya işçi sınıfının 1 Mayıs'ını kutluyoruz. Bugün kutlu bir gün. Tarihine baktığımızda bugün kapitalizme karşı mücadelede semboldür" diye konuştu.

1 Mayıs'ın kapitalizme karşı mücadelenin zafer günü olacağını dile getiren Seydo, "Marks 'Dünyanın bütün işçileri birleşin' demişti. İşçi ve tüm ezilenler olarak birleşmemiz ve bu mücadeleyi büyütmemiz gerek. Gün, kapitalizme karşı ayaklanmanın ve sermaye düzenini yıkmanın günüdür" çağrısında bulundu.

'ORTADOĞU HALKLARI SAVAŞ KARŞISINDA BİRLEŞMELİ'
Seydo, kapitalist emperyalist sistemin işçi sınıfı ve emekçiler üzerinde baskı uyguladığını dile getirdi. Seydo şunları ifade etti: "Onlar tüm ezilen halkların düşmanıdır. Suriye iç savaşını körüklüyorlar. Bu nedenle tüm Ortadoğu halklarının savaş karşısında birleşmesi gerekli."

Türk devletinin Rojava ve Güney Kürdistan kentlerine yönelik işgal saldırılarına dikkat çeken Seydo, "Faşist Türk devleti, emperyalistlerin de desteğiyle devrimimize saldırıyor. Halkımızı, işçileri, emekçileri katlediyor. Kapitalistler, işçi emeğini sömürerek bu kadar büyüdü. Bugün de halklarımıza saldırıyorlar. Birlik olup topraklarımızı korumalıyız" şeklinde konuştu.

'DAĞLARDAKİ DİRENİŞİ SELAMLIYORUZ'
1 Mayıs'ın işçi ve emekçilerin birlik mücadele ve dayanışma günü olduğunun altını çizen Seydo konuşmasını şöyle tamamladı: "İşçilerin birliğiyle devrimi büyütüp koruyabiliriz. Bulunduğumuz her yerde devrimimizi büyütmeliyiz. Faşist Türk devleti Güney Kürdistan'da Zap, Avaşîn ve Metîna dağlarına saldırıyor. Dağlardaki direnişi selamlıyoruz. Kanımızın son damlasına kadar beraber direneceğiz. Nerede olursak olalım, kapitalizme karşı halkımızla, işçi ve emekçilerle birlikte mücadeleyi büyüteceğiz. Kapitalistler işçilerin birliğini parçalamak istiyor. Buna karşı birliğimizi büyüteceğiz. Her zaman direneceğiz, mücadelemizi büyüteceğiz. Yaşasın 1 Mayıs, yaşasın sosyalizm diyoruz. Zafer bizim olacak."

Etkinlik konuşmanın ardından müzik ve coşkulu halaylarla uzun süre devam etti.