23 Eylül 2024 Pazartesi

'Herkese sağlık, güvenli gelecek' mücadelesine çağrı

"Maskeler Konuşuyor" etkinliği kapsamında basın toplantısı düzenleyen SES Antalya Şube Eşbaşkanı İçöz, kamuoyuna "herkese sağlık, güvenli gelecek" şiarıyla yürüttükleri mücadeleye destek çağrısı yaptı. 

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası Antalya Şube Eşbaşkanı Şükran İçöz, "Maskeler Konuşuyor" etkinliği kapsamında şube binasında basın toplantısı düzenledi. 

"Aşı başta olmak üzere halkın sağlığı ve sosyal hizmet hakkı için mücadeleye devam ediyoruz" diyen İçöz, "Yapılması gereken farklı aşı türlerinden tüm yurttaşlara yetecek kadar temin edilmesi, yeterli toplumsal bağışıklık sağlanmadan açılmanın yapılmaması, okullar açılmadan önce tüm eğitim emekçilerinin aşılanmasıdır" dedi. 

Şükan İçöz, "Maskeler Konuşuyor" etkinliğinin 3. haftasında aşı başta olmak üzere halkın sağlık ve sosyal hizmet hakkı için taleplerini şöyle yineledi: 

"Herkese yetecek kadar ücretsiz, etkili ve güvenli aşı temini bir an önce sağlanmalıdır. Aşının uygulanması, tedarik edilmesi, kontrolü gibi tüm süreçlerde sağlık alanındaki emek ve meslek örgütleri ile ortak hareket edilmelidir.
Katkı-katılım, ilave ücret gibi hiçbir ad altında halktan sağlık hizmetleri için ücret alınmamalıdır. Sağlık hizmetleri herkes için (göçmenler, mülteciler vb. dahil) ücretsiz olmalıdır. 
Özel sağlık kurumlarına aktarılan her türlü pay kaldırılmalıdır. Kamu sağlık kurumları ve sağlık eğitimleri için bütçeden ayrılan pal yükseltilmelidir. SGK'nın özel hastanelerden hizmet satın alması hizmet başına (fee-for-services) ve vaka başına (case payment) ödeme ile değil, toptan bütçeleme (global butgetting) ile olmalıdır."

BİRLİKTE MÜCADELE ÇAĞRISI
SES olarak sağlık ve sosyal hizmet emekçilerinin de bu toplumun bir parçası olmasından hareketle, ekonomik özlük ve demokratik haklarımız için mücadele kadar; halkın sağlık ve sosyal hizmet hakkı mücadelesini yürüttüklerini kaydeden İçöz, şöyle devam etti: "Bu mücadelede toplumun tüm örgütlü kesimleri ile birlikte hareket ettiğimiz, mücadeleyi ortaklaştırabildiğimiz oranda 'herkese sağlık, güvenli gelecek' olarak sloganlaştırdığımız talepleri kazanabileceğimiz biliyoruz. Bu nedenle tüm halkımızı, halkın örgütlü yapılarını sağlık ve sosyal hizmet hakkı mücadelesinde birlikte durmaya davet ediyoruz."