23 Eylül 2024 Pazartesi

HEDEP Gençlik Meclisi kongreye gidiyor

HEDEP Gençlik Meclisi, "Vejînek ciwan" (Genç Doğuş) şiarıyla 24 Aralık'ta gerçekleştirecekleri 1'inci Olağan Kongreleri ile mücadelelerini bir adım daha ileriye taşıyacaklarını duyurdu.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (HEDEP) Gençlik Meclisi, 24 Aralık'ta Diyarbakır'da "Vejînek ciwan" (Genç Doğuş) şiarıyla gerçekleştireceği 1'inci Olağan Kongresi'ne ilişkin basın toplantısı düzenledi. Açıklama metninin Türkçesini Gençlik Meclisi Eş Sözcüsü Edanur İbrahimoğlu, Kürtçesini ise Meclis üyesi Maruf Çeliker okudu.

Dünyada ve Ortadoğu'da yaşanan gelişmelere dikkat çeken İbrahimoğlu, kapitalist sistemin yıllardır sürdürdüğü inkar, baskı, asimilasyon politikalarını Ortadoğu'da ve dünyada arttırdığını söyledi.

'AKP REJİMİ HALKLARI KISKACA ALMAK İSTİYOR'
Bu sistemin bir parçası olan faşist AKP rejiminin Türkiye ve Kürdistan halklarını kıskaca alarak kendini yaşatmaya çalıştığını kaydeden İbrahimoğlu, "Son 22 yılda kırıma uğramayan, yoksulluğa düşmeyen, geleceği çalınmayan hiçbir toplumsal kesim kalmamıştır. Doğa talan edilmiş, toplumun sosyal, kültürel, ekonomik hakları yok edilmiş; birlikte yaşamaya dair bir umut bırakılmamıştır. Geldiğimiz süreçte başta gençlik olmak üzere, toplumun tüm bireyleri ruhsal bir bunalımın içine sürüklenmiştir" dedi.

Yaşananların tecrit politikasından bağımsız olmadığının altını çizen İbrahimoğlu, "Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan için bir özgürlük hamlesinin başladığı bu süreçte bizler de gençlik mücadelemizi bir adım daha ileriye taşıyacağımız, mücadelemizi kazanımlarla taçlandıracağımız günleri kongremiz ile karşılayacağımızı buradan duyurmak istiyoruz" ifadelerini kullandı.

'GENÇLİK BİR KEZ DAHA TARİHİ ROLÜNÜ YERİNE GETİRECEK' 
Yaratılan karanlık tabloyu, tecridi, çözümsüzlüğü aşmakta kongrelerinin bir atılım olacağına inandıklarını dile getiren İbrahimoğlu, "Kongremiz, Kürdistan ve Türkiye halklarının hapsedilmek istendiği bu karanlık tabloya ışık tutacak, gençlik bir kez daha üzerine düşen tarihi rol ve misyonu yerine getirecektir" dedi.

Kongre çalışmalarını bu inançla mahalle mahalle sürdüreceklerinin altını çizen İbrahimoğlu, şöyle devam etti: "Kongremizde 3. Yol fikriyatıyla siyasi perspektifimizi belirleyecek, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerinden derinleşen tecridi kırmak için mücadele yöntemleri geliştireceğiz. Orta Doğu'da egemenlerin savaşlarına kurban edilen mazlum halkların, gençlerin, kadınların sözü olacağız."

'TÜM GENÇLERİ AKTİF ROL ALMAYA ÇAĞIRIYORUZ'
Tüm gençlere çağrıda bulunan İbrahimoğlu, "Gelin, ülkeyi kan revan hale getiren, gençleri nefessiz bırakan bu sistemin çarklarını beraber kıralım. Barışın ve özgürlüğün sesini İmralı Adası'nda esir alan faşist rejimi yerle bir edelim. Geleceğimizi çalanlara karşı 'buradayız' diyelim. Gençliğe nefes, halka umut, kadınlara özgürlük olalım. Tüm genç arkadaşlarımızı Amed'te 24 Aralık Pazar Günü saat 10.00'da Geterler Düğün Salonu'nda gerçekleştireceğimiz kongremize katılmaya, sözünü kurmasına ve mücadelede aktif rol almaya çağırıyoruz" dedi.

GÜNEŞ: GENÇ BAŞLADIK, GENÇ BAŞARACAĞIZ 
Açıklamaya katılan HEDEP Mardin milletvekili Beritan Güneş, toplumun dinamik gücünü oluşturan gençlerin demokratik siyaset yürütürken hedef alınıp saldırılara maruz kaldığını belirtti ve son günlerde artan siyasi kırım operasyonlarına tepki gösterdi.

Güneş, "Biz bu gözaltıların takipçisi olacağız. Bizler diyoruz ki, bu hamle ile bütün soykırım politikalarını da kıracağız. Bizler yalnız değiliz, yalnız da bırakılmayalım. Genç başladık, genç başaracağız" dedi.