1 Ekim 2024 Salı

HDP'ye dönük gözaltı saldırısına İstanbul ve İzmir'de tepki

HDP Gençlik Meclisi üyeleri, HDP üye ve yöneticilerine yönelik Diyarbakır, Mardin ve Urfa'da gerçekleştirilen gözaltı saldırısına İstanbul ve İzmir'de tepki gösterdi. Eylemlerde, baskı ve yıldırma politikalarına teslim olunmayacağı vurgulandı, "HDP halktır, halk burada" denildi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Gençlik Meclisi, Diyarbakır, Urfa ve Mardin'de yaşanan gözaltı saldırısına İstanbul ve İzmir'den tepki verdi. İstanbul Şişli'de yapılan eyleme polis saldırdı. İzmir'de de gençlik meclisi üyeleri da Yamanlar'da yürüyüş yaptı.

İstanbul Şişli'de yapılan eylemde, "Haklılığımız, meşruluğumuz yargılanamaz, mücadelemizi illegalize edemezsiniz, arkadaşlarımızı derhal serbest bırakın" pankartı taşıyarak yürüyen gençler sık sık "Gözaltılar, tutuklamalar, baskılar bizi yıldıramaz", "HDP halktır halk burada", "Bijî berxwedana ciwana" sloganlarını attı.

Yürüyüşe saldıran polis, çok sayıda kişiyi ters kelepçe ve işkenceyle gözaltına aldı.

İzmir'de ise HDP Gençlik Meclisi üyeleri Yamanlar Kültür Sanat Evi önünde toplanarak HDP ilçe binasına yürüdü. "Faşizme cevabımız, bulunduğumuz her alanda gençlik mücadelesini yükseltmek olacaktır. Gençlik, saray iktidarının baskı ve yıldırma politikalarına teslim olmayacaktır" denilen eylemde, gözaltına alınanların serbest bırakılması istendi.

Eylemde, "Gençlik mücadelesine devam edecek, baskılara boyun eğmeyecek" pankartı açıldı, sık sık, "Bijî berxwedana ciwana, bijî berxwedana HDP", "Gözaltılar tutuklamalar bizi yıldıramaz", "Gençlik yürüyor mücadele büyüyor" sloganları atıldı.

Çevrede bulunan halk da yürüyüşe alkış ve zılgıtlarla destek verdi.

HDP Van Gençlik Meclisi üyeleri de gözaltılara tepki göstererek kuşlama yaptı.