23 Eylül 2024 Pazartesi

HDP'nin Newroz ve miting programı netleşti

HDP'nin Eş Genel Başkanlar Pervin Buldan ve Sezai Temelli'nin katılacağı Newroz ve miting programları netleşti. HDP, Diyarbakır, Van, İstanbul başta olmak üzere 27 yerde Newroz'u kutlayacak; 9 yerde de miting düzenleyecek.
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Sezai Temelli'nin 1 Mart'ta itibaren iki koldan başlattığı halk buluşmaları ve büro açılışları devam ediyor.
 
Programlar çerçevesinde HDP Eş Genel Başkanları Buldan ve Temelli'ye, Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı Berdan Öztürk, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Mehmet Arslan, İnsan ve Özgürlük Partisi Genel Başkanı Mehmet Kamaç, PDK-Bakur Genel Başkanı Sertaç Bucak, Azadi Hareketi Sözcüsü Ayetullah Aşiti de eşlik ediyor.
 
HDP'nin, önümüzdeki günlerde gerçekleşecek Newroz ve miting programları da netleşti. HDP, 21 Mart'ta Aydın, Bodrum, Çanakkale, Şırnak, Diyarbakır, Van, Cizre, Nusaybin, Midyat, Batman, Tatvan, Karakoçan, Suruç, Yüksekova, Antep, İzmir, Antalya, Adana, Mersin, Manisa, Cihanbeyli, Bursa, Hatay, Ağrı, Silopi'de; İstanbul ve Datça'da ise 24 Mart'ta Newroz'u kutlayacak. Diyarbakır ve İstanbul'daki Newroz'a Buldan, Van'daki Newroz'a Temelli katılacak. 
 
HDP, final mitinglerini de Bingöl, Van, Muş, Ağrı, Hakkari, Diyarbakır, Iğdır, Şırnak ve Karakoçan'da yapacak. 
 
Final mitinglerinin yerleri ve tarihleri şöyle:
 
25 Mart Pazartesi - Bingöl (Pervin Buldan)
27 Mart Çarşamba - Van (Berdan Öztürk)
27 Mart Çarşamba - Muş (Pervin Buldan)
28 Mart Perşembe - Ağrı (Pervn Buldan)
29 Mart Cuma - Hakkari
29 Mart Cuma - Diyarbakır (Sezai Temelli)
29 Mart  Cuma - Iğdır (Pervin Buldan-Berdan Öztürk)
30 Mart Cumartesi - Şırnak (Sezai Temelli)
30 Mart Cumartesi - Karakoçan (Kemal Bülbül)