23 Eylül 2024 Pazartesi

HDP'nin gözaltılara karşı yaptığı açıklamaya müdahale

HDP ve DAD'ın gözaltına alınan üyelerine ilişkin yapmak istediği basın açıklamasına polis izin müdahale etti.
Hakların Demokratik Partisi (HDP) Ankara İl Örgütü ile Demokratik Alevi Dernekleri (DAD), dün Ankara'da sabah saatlerinde yapılan ev baskınlarında üye ve yöneticilerinin gözaltına alınmasına ilişkin HDP il binasının önünde yapmak istediği basın açıklamasına polis müdahale edildi. 
 
HDP Ankara İl binasının önünde toplanan onlarca kişiye, basın açıklamasını yapacakları sırada polisler tarafından müdahale edildi. Polislerin müdahalelerine karşı HDP' liler durumu akışlarla protesto etti.
 
Basın açıklamasının engellenmesinden dolayı kitle açıklamayı HDP Genel Merkez binasında yapmak zorunda kaldı. HDP Ankara İl Örgütü ile DAD Ankara ve Mamak Şubesi adına açıklamayı, HDP Ankara İl Eşbaşkanı Hüseyin Gevher okudu. Gevher, anayasal hak olan basın açıklaması hakkının engellendiğine dikkat çekerek, basın toplantısı ile gözaltılara ilişkin tepkilerini dile getireceklerini belirtti. Gevher, "8 Mart Dünya Kadınlar Günü'ne 5'i kadın 7 arkadaşımıza dönük gözaltı operasyonu ile uyandık. İl Yönetim Kurulu Üyemiz Deniz Akıl, HDP ve DAD Ankara Şube Eski Yönetim Kurulu Üyesi Ali Başpenir, BES Kadın Sekreteri Banu Aykaç, Eğitim Sen ve DAD Mamak Şube Yönetim Kurulu eski üyesi Sevgi Sazan Kişin, DAD Ankara Şube Yönetim Kurulu Üyesi Kenan Akın, Asrın Sülün Keleş ile Yasemin Turgut rutine bağlanmış saldırıların 8 Mart halkasında gözaltına alınmışlardır" dedi.
 
HDP Diyarbakır il binasında açlık grevinde olan HDP milletvekillerine yönelik saldırıya da değinen Gevher, "'Tecrit kalkmalıdır, Leyla Güven haklıdır' diyerek 122 gündür süren açlık grevlerine yeni bir halka ekleyen milletvekilleri ve partili arkadaşlarımıza saldırılmış, milletvekillerimiz tartaklanmış, açlık grevine başlayan 7 arkadaşımız gözaltına alınmıştır" diye kaydetti.
 
Seçim çalışmalarını diğer partiler gibi rahat bir şekilde yapmak istediklerini aktaran Gevher, "Engel olabilecek saldırıların son bulmasını, gözaltındaki arkadaşların derhal serbest bırakılmasını, Leyla Güven tarafından başlatılan açlık grevlerinin sonlanması için 'Tecrit kalkmalıdır' talebinin ölümler olmadan karşılanmasını istiyoruz" diye konuştu.