1 Ekim 2024 Salı

HDP'liler işgal saldırısına karşı Adıyaman'da eylem yaptı

Güney Kürdistan'a yönelik işgal saldırısına Adıyaman'da tepki gösterildi. HDP'liler, "Ölmek ve öldürmek çözümü değil çözümsüzlüğü büyütmekte" dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Adıyaman İl Örgütü, Türkiye'nin KDP işbirliğiyle Güney Kürdistan'a yönelik işgal saldırısına ilişkin parti binası önünde açıklama yaptı. Partililerin yanı sıra çok sayıda kitle örgütü temsilcisi açıklamaya katıldı. Açıklamada, "Savaşa, sömürüye, hukuksuzluğa karşı Gezi ruhuyla direneceğiz" ve "Gezi'yi savunuyoruz karanlık gider özgürlük ve barış kalır" pankartları taşındı.

SALDIRILARA TEPKİ
HDP Adıyaman İl Eşbaşkanı Bekir Gürbüz, Güney Kürdistan'a yönelik saldırılar nedeniyle Kürt sorununun daha da derinleştiğine işaret etti. Gürbüz, "Ölmek ve öldürmek çözümü değil, çözümsüzlüğü büyütmekte. İçinden geçtiğimiz yoksulluğu da göz önüne aldığımızda, savaşın ekonomik bunalımı daha da derinleştireceğini görmekteyiz. Hepimiz bu ağır faturanın bedelini katmerli ödemekteyiz" dedi.

'GEZİ'YE SAHİP ÇIKIYORUZ'
Gezi davasında verilen cezalara da tepki gösteren Gürbüz, "Gezi, Türkiye toplumunun ekolojik, demokratik ve toplumsal bir dirilişidir. Gezi, Türkiye toplumunun demokrasi umudur. Gezi'ye sahip çıkıyor, yaşanan hukuk trajedisini kabul etmiyoruz. Öç alma şeklinde kurgulanan yargılamayı adil bulmuyor, hakikat saymıyoruz. Arkadaşlarımız er geç özgürlüklerine kavuşacak, adil yargılamayı yok sayanlar, hukuk üzerinde vesayet oluşturanlar hukuk önünde halka hesap verecektir" şeklinde konuştu.

Açıklama, "Gün gelecek devran dönecek, iktidar halka hesap verecek", "Savaşa değil halka bütçe" ve "Her yer gezi her yer direniş" sloganlarıyla son buldu.