22 Eylül 2024 Pazar

HDP'li Sibel Yiğitalp'e 26 yıl hapis talebi

HDP'nin Diyarbakır eski Milletvekili Sibel Yiğitalp hakkında 'örgüt propagandasına dönüşen 16 eylem ve etkinliğe katıldığı' iddiasıyla 10 yıldan 26 yıla kadar hapis cezası talep edildi.
HDP Diyarbakır eski Milletvekili Sibel Yiğitalp hakkında "örgüt propagandasına dönüşen 16 eylem ve etkinliğe katıldığı" iddiasıyla 4 ayrı iddiadan 10 yıldan 26 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.
 
Yiğitalp hakkında daha önce "örgüt üyesi olmak", "örgüt propagandası yapmak", "kanuna aykırı toplantı ve yürüyüşlere silahsız katılarak ihtara rağmen kendiliğinden dağılmamak", "halkı kanunlara uymamaya tahrik" ve "görevi yaptırmamak için direnmek" iddiasıyla 11 yıldan 28 yıla kadar hapis cezası istenerek, mahkumiyeti halinde TCK'nin 53/1 maddesinde görülen hak yoksunluklarına hükmedilmesi talep edilmişti.
 
Birleştirilmesi talebiyle hazırlanan iddianamede ise Yiğitalp'in "örgüt üyesi olmak", "örgüt propagandası yapmak", "kanuna aykırı toplantı ve yürüyüşlere silahsız katılarak ihtara rağmen kendiliğinden dağılmama" ile "halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etmek" iddiasıyla 10 yıldan 26 yıla kadar hapisle cezalandırılması isteniyor.