23 Eylül 2024 Pazartesi

HDP'li Farisoğulları: Polis katletmeye gelmişti

HDP Diyarbakır Milletvekili Musa Farisoğulları, il binasına yapılan polis baskınına ilişkin "Bizi katletmeye gelmişlerdi" dedi.
Halkların Demokratik Partisi (HDP) milletvekilleri ve yöneticileri, dün gece il binasının basılması ve milletvekillerinin darp edilmesine ilişkin basın açıklaması yaptı.
 
HDP Diyarbakır İl binası önünde yapılan açıklamada konuşan HDP Diyarbakır Milletvekili Musa Farisoğulları, baskının içeridekileri katletmek amacıyla gerçekleştirildiğini belirterek "Partimizin camlarını, kapılarını kırarak içeri girdiler. Suçlu ilan ettikleri arkadaşlarımızın 5-6 gün önce yine burada açlık grevinde oldukları sürede yine buraya gelip gözaltına aldılar. Bu arkadaşlarımız eylemlerini gözaltında da devam ettirdiler" dedi.
 
Dersim Dağ ve beraberindeki iki kişinin 3 Mart'ta açlık grevine başladığını hatırlatan Farisoğulları, Leyla Güven öncülüğünde başlayan açlık grevi direnişine değinerek 1 Mart itibariyle hapishanelerde on bine yakın tutuklunun açlık grevinde olduğunu belirtti.
 
SAVCI AÇLIK GREVİNE GÖRE TUTUM ALIYOR
 
Polis baskının açlık grevini bitirmeye yönelik olduğunu kaydeden Farisoğulları, "Hatta savcı 'sizi bırakırsam bu eyleme devam edecek misiniz?' diye soruyor. Arkadaşlarımız 'Evet devam edeceğiz' diyor" dedi.
 
"Yasal siyasal bir kurum olan partimizi her gün elinizi kolunuzu sallayarak gelip basamazsınız. Bu hukuksuzluktur, bu kabul edilemez. Adeta bizi burada linç ettiler. Açık söylüyorum, açık ifade ediyorum; bizi katletmek için gelmişlerdi. Bunu bütün dünya kamuoyu bilmelidir. Bu kadar kin ve nefretle bir kitlesel katliam ile karşı karşıya olduğumuzu ifade etmek istiyorum" diyen Farisoğulları, "İçeri adeta bir Moğol istilası gibi açlık grevinde oturan eylemcileri bu kararlılığı gösteren arkadaşları yaka paça alıp götürdüler" diye konuştu.
 
BURANIN SAHİBİ BİZİZ
 
"Birileri de çıkıp bizi ülkemizden kovmaya çalışıyor. Sanki biz yeni gelmişiz, buranın sahibi değilmişiz gibi. Bir başkası da diyor ben talimat vermişim öldürmek de dahil. Kürt halkının kırımı kime ne fayda sağlar? Türk halkına hiçbir fayda sağlamıyor. Türk halkı bu yaklaşım içinde değil buna inanmıyoruz" diyen Farisoğulları, gözaltına alınanların serbest bırakılmasını istedi.
 
Farisoğulları, "Halkımıza çağrımız, eğer halkımız bu kırım politikalarını, bu baskı politikalarını, bu katliamcı politikaları kabul etmek istemiyorsa rol ve görevini yerine getirmelidir. Kendi arkadaşlarının kendi öncülerinin yanında kenetlenmelidir. Herkes nerede olursa olsun demokratik tepkisini göstermelidir" dedi.
 
BÖYLE KARDEŞLİK OLMAZ
 
Gazetecileirn sorularını yanıtlayan Farisoğulları, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bugün Diyarbakır'daki programı ile ilgili "Bir taraftan kardeşlikten bahsediliyor. Böyle kirli bir kardeşlik olmaz. Kardeşlikse, ortak yaşamı birlikte örmemiz gerekiyor. Demokratik ortamı birlikte yaratmamız gerekiyor. Bu ülke hepimizin ise bize bu ülkenin vatandaşları gibi yaklaşılsın. 
Burada bir kırım politikası devrededir. Halkımız da buna karşı tutumunu ortaya koymalı. Bu tutumu kabul etmiyoruz demelidir" diye konuştu.