22 Eylül 2024 Pazar

HDP'li Çoşkun'dan Bakana: 'Battaniyeden yapılma çanta neden rahatsız etti?'

HDP Muş Milletvekili Şevin Çoşkun, Selvan öğretmenin batatniyeden yapılam çanta ile okula gelmek zorunda kalan öğrencisinin resmini paylaştığı için görevden alınmasını Bakana sordu.
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Muş Milletvekili Şevin Çoşkun, Muş'ta öğrencisinin yoksulluk nedeniyle battaniyeden yapılma çanta ile okula gelmesini teşhir eden öğretmenin görevden alınmasını Meclis gündemine taşıdı.
 
Muş'un Korkut ilçesi Çınarardı köyü Çakırlı mezrasında ücretli öğretmenlik yapan Selvan Erek, bir öğrencinin annesinin battaniyeden yaptığı çantanın fotoğrafını paylaştığı gerekçesi ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından görevinden alınmıştı.
 
KRİZİN EĞİTİME YANSIMASI BATTANİYE ÇANTA
 
İktidarın "kriz yok" söylemini öğrencisinin yaşadığı yoksulluk ile boşa düşüren öğretmen, bunun bedelini görevden alınarak ödedi. Selvan öğretmen, amacının öğrencinin annesini onurlandırmak, mağdur durumda olan okulun toplam 24 öğrencisine sosyal medya aracılığıyla yardım etmek olduğunu belirterek, okuldaki  tüm eksiklere rağmen eğitim öğretimi sürdürdüklerini belirtmişti.
 
İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne sorunların çözülmesi ve eksiklerin giderilmesi için sözlü olarak başvurduklarını ancak cevap alamadıklarını da kaydeden Selvan öğretmenin, ücretli öğretmen olarak çalıştığı ortaya çıktı.
 
GÜVENCESİZ İSTİHDAMIN RESMİ
 
Yıllardır kadrolu istihdam bekleyen onbinlerce öğretmen adayı AKP'nin güvencesi istihdam politikaları nedeniyle 'ücretli-sözleşmeli öğretmen' adı altında çalıştırılıyor. Bir gecede KHK ile işinden edilen öğretmenler gibi ücretli ve sözleşmeli öğretmenlerde il-ilçe Milli Eğitim Müdürlerinin ağzından çıkan bir söz ile işinden olabiliyor.
 
HDP Muş Milletvekili Şevin Çoşkun, Muş'taki ücretli öğretmen sayısını Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'a sordu. Aynı zamanda Selvan Erek'in görevden alınmasının öğrenciler üzerindeki yarattığı etkiyide soran Şevin, şu konularda da Bakandan bilgi istedi:
 
ATAMA BEKLEYEN ÖĞRETMENLER VARKEN NEDEN ÜCRETLİ ÖĞRETMEN?
 
- Korkut ilçesi Çınarardı Köyü Çakırlı Mezrası ilkokulunun eğitim öğretim ile ilgili ihtiyaçları olduğu öğretmenler tarafından iletilmiştir. Bu konuda bir çalışma başlatılmış mıdır?
 
- Ekonomik koşulların eğitim öğretime etkileri ile ilgili bir çalışmanız var mıdır?
 
- Atama bekleyen dört yüz bin öğretmen olmasına rağmen neden ücretli öğretmenler çalıştırılmaktadır?
 
- Ücretli çalışan öğretmenlerin sosyal güvenceleri nelerdir?
 
-Ücretli çalışan öğretmenler istenildiği zaman görevden alınmaktadır, bu durumun öğretmen ve öğrenci üzerindeki etkileri ile ilgili bakanlığınızın araştırması var mıdır? Yok ise yapmayı düşünüyor musunuz?