30 Eylül 2024 Pazartesi

HDP'li Çepni tehdit edildikten sonra Deniz Poyraz davasında saldırı girişimi

Deniz Poyraz davası öncesi HDP İzmir Milletvekili Murat Çepni'yi sosyal medya üzerinden bir ay arayla iki tehdit geldi. Tehditlerde, "HDP'lilerin kanı oluk oluk akacak" dendi. "Halkı Deniz Poyraz için adliye önüne yığıp basın açıklaması yaparsanız canlı bombamızı yollar patlatırız" tehdidinde bulunulmasının ardından elinde silahla adliyeye gelen bir kişi "Solcular nerede herkesi öldüreceğim" diyerek saldırı girişiminde bulundu.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir İl Örgütüne yönelik saldırıda Deniz Poyraz'ı katleden faşist tetikçi Onur Gencer'in yargılandığı davanın 4. duruşması öncesi silahlı saldırı girişimi gerçekleşti. Duruşmalar sırasında faşist Gencer, iktidardan ve mahkemeden aldığı güçle Poyraz ailesini sık sık tehdit ederken HDP Milletvekili Murat Çepni'yi de "keşke o gün Deniz Poyraz yerine sen olsaydın" sözleriyle öldürmekle tehdit etmişti.

'DAVA ARKADAŞIM DENİZ POYRAZ'I İNFAZ ETTİ'
Çepni'ye yönelik bu tehdit ilk değil. Sosyal medya hesabı üzerinden bugün görülen duruşma öncesi HDP Milletvekili Murat Çepni'ye "Akın Akgöz" ismiyle mesaj yollayan kişi, "Deniz Poyraz'ı öldürmek için daha önce plan yaptık. HDP binanızda keşif yaptık ve daha sonra dava arkadaşım içeriye girdi. Deniz Poyraz'ı infaz etti. Yüreğiniz varsa gelin bizden hesap sorun burası Türkiye Cumhuriyeti, size rahat huzur yok, Türk'e biat edeceksiniz, hepiniz Türk'ün gücünü göreceksiniz" diyerek tehdit etti.

BASIN AÇIKLAMASINA CANLI BOMBA YOLLAMA TEHDİDİ
Cinsiyetçi küfürlerin yer aldığı mesajda, "Bu devlet size ne yaptı hainlik yapıyorsunuz Ermeni Kürtler. Suriye'de bizim IŞİD mücahitlerimiz, Ermeni Kürtleri Kızılbaş Alevilerin, sol görüşçülerin kafalarını kesti, kadınları kızları köle pazarında mal gibi satıldı. Bu da size dert olsun, şunu iyi bil Kürtlerin kanıyla banyo yaparız. Yarın Deniz Poyraz için kendi halkını adliyenin önüne davet edip basın açıklaması yaparsın he sen halkı topla biz de bir kardeşimizi canlı bomba yapıp halkın içinde kendini patlatacak. HDP'lilerin kanı oluk oluk akacak, ne mutlu Türküm diyene" ifadeleriyle IŞİD'in katliamları savunuldu, yine mafya lideri Sedat Peker'in "oluk oluk akıtacağız" tehdidine atıfta bulunuldu.

'BU İŞTEN SIYRILACAĞIM'
Çepni'ye fotoğrafını da yollayan bu kişi, "Beni mahkemeye verirsen, 'adıma fake hesap açıldı' derim bu işten sıyrılacağım, kaldığım yerden..." sözleriyle de devlet tarafından korunacağına yönelik güvenini gözler önüne serdi.

Daha önce de sayısız kere tehdit edilen Murat Çepni'ye bir ay önce de "Metin Akgöz" isimli kişiden tehdit mesajı geldi. Mesajda, HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın evli olduğu Başak Demirtaş'a cinsiyetçi küfürler yer aldı. Kendisinin mahkemeye verildiği takdirde suç duyurusunu değerlendirme ihtimali olan savcı da tehdit edildi.

'OLUK OLUK KANLARINIZI AKITACAĞIZ' GÖNDERMESİ
Deniz Poyraz'ın katledilmesine ilişkin ise, "İzmir'de HDP binanıza plan yaptık, 'terörist' bayan arkadaşınızı infaz ettirdik. Kanı oluk oluk aktı..." ifadeleri kullanıldı.

'KALDIĞIM YERDEN DEVAM EDECEĞİM'
"Metin Akgöz" ismiyle mesaj atan ve AKP'li olduğunu söyleyen bu kişi de Çepni'ye, "Eski Türkiye yok sizi koruyacak. Fetöcü asker, polis yok sizin kaderinizi biz belirleriz. Beni korkup da mahkemeye verirsen mahkemede derim adıma fake hesap açıldı. Bu işten sıyrılacağım kaldığım yerden..." dedi.

Öte yandan duruşma öncesi HDP Sözcüsü Ebru Günay'a da aynı tehditlerin gönderildiği öğrenildi.

ÇEPNİ: MÜCADELEYİ YÜKSELTMEKTEN GERİ DURMAYACAĞIZ
ETHA'ya konuşan HDP İzmir Milletvekili Murat Çepni, bu tehditlerin ve saldırıların ilk olmadığını, bugüne dek geri adım atmadıklarının altını çizdi. Çepni, "İktidarın saldırılarına, zehirli açıklamalarına paralel olarak bizlere de özellikle sosyal medya üzerinden yoğunca tehditler geliyor. Deniz Poyraz katliamı da bu siyasetin bir sonucu olarak gerçekleşmişti. Tehdit edenler de katliamı gerçekleştirenler de aynı siyasetin parçalarıdır. Biz faşizme karşı mücadeleyi yükseltmekten asla geri durmayız. Alçak korkaklardan da mutlaka hesap soracağız" vurgusu yaptı.