23 Eylül 2024 Pazartesi

HDP'den Sağlık Bakanı'na: Urfa'da bebekler ölüyor haberiniz var mı?

HDP Urfa Milletvekili Ayşe Sürücü, Urfa'nın Birecik ilçesinde doktor yetersizliğinden 5 aylık bebeğini kaybeden anne adayının durumunu Sağlık Bakanı'nın gündemine taşıdı, "Urfa'da hastanede bebekler ölüyor, haberiniz var mı?" diye sordu.
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Urfa Milletvekili Ayşe Sürücü, Urfa'nın ilçelerindeki devlet hastahanelerinde yaşanan sorunları Sağlık Bakanı'nın gündemine taşıdı.
 
Suruç Devlet Hastahanesi'nin bir yıldır faaliyette olduğunu belirten Sürücü,  hastahanenin yapıldığı arazide drenaj sisteminin yapılmaması nedeniyle zemin katın sular altında olduğunu ifade etti.
 
Birecik Devlet Hastahanesi Nöroloji ve Göğüs Hastalıkları bölümünde ise doktor bulunmadığını kaydeden Sürücü, Eyyübiye ilçesindeki kadın doğum ünitesinin de tek bir doktoru olduğunu ve bu eksikliklerden kaynaklı 5 aylık hamile bir kadının bebeğini kaybettiğini aktardı.
 
Sürücü, 7 Mart 2019 tarihinde anne adayının şikayetleri nedeniyle hastahaneye gittiğini, 45 dakika sonra odaya alındığı bildirilen kadının eşine görüşme izni verilmediğini ve doktor hatası nedeniyle zorunlu kürtaj olduğunu aktardı. 
 
Yaşananlar ile ilgili Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'a dan bilgi isteyen Sürücü, "Eyyübiye Devlet Hastanesi'nde tek bir kadın doğum ünitesinin olmasından haberdar mısınız?" diye sordu. 
 
Birecik Devlet Hastanesinde neden hala Nöroloji ve Göğüs hastalıkları doktoru bulunmadığını soran Sürücü, şu konularda bilgi istedi: 
 
- 2011'den beri yapılması planlanan Şehir Hastanesi neden hala tamamlanmamıştır? 
 
- Urfa'nın Eyyübiye ilçesinde bulunan Kadın Doğum ünitesinde yılda kaç çocuk ölmektedir?
 
- Hastanedeki çocuk ölümlerinin önüne geçmek için bakanlığınız ne tür çalışmalar yürütmektedir?
 
- Urfa'nın hastane problemleri gündemi meşgul ettiği halde bakanlığınız neden sorunları göz adı etmektedir?