1 Ekim 2024 Salı

HDP'den ortak mücadele çağrısı

Kaftancıoğlu'na verilen cezaya ilişkin açıklama yapan HDP Eş Genel Başkanları Buldan ve Sancar, "Hukuksuzluğu ve baskıyı her alanda egemen kılan iktidara karşı ortak mücadeleyi yükseltelim" dedi. 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'na verilen cezaya ilişkin açıklama yaptı. 

Kaftancıoğlu'na verilen cezanın ne ilk ne de son olduğuna değinen Buldan ve Sancar, şu ifadeleri kullandı: "Yaşanan son gelişmeler, iktidarın ülkeyi nefessiz ve sessiz bırakana kadar durmayacağını ve seçimler yaklaştıkça saldırılarını artırarak sürdüreceğini göstermektedir. 

Bu durumdan rahatsızlık duyan bütün güçlerin ve demokratik çevrelerin, yıllardır çağrısını yaptığımız "ortak mücadele ve güç birliği" dışında bir seçeneği kalmamıştır. Savaş, kutuplaştırma, ayrıştırma ve düşmanlaştırma siyasetinin ülkeyi herkes için yaşanmaz bir hale getirdiği gerçeğinden artık hiç kimse kaçamaz, kaçmamalıdır.

Biz Halkların Demokratik Partisi olarak bütün bu saldırılar karşısında sessiz kalmayacağız. Bu durumu değiştirmek için hem ortak mücadeleyi örmeye hem de demokrasinin ve adaletin inşası için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz."