23 Eylül 2024 Pazartesi

HDP'den İzmir Newroz'una çağrı

HDP İzmir İl Örgütü'nün Newroz mitingine katılım çağrısı için düzenlediği basın toplantısında konuşan HDP İzmir Milletvekili Serpil Kemalbay, "Tıpkı Demirci Kawaların zalim Dehaklara karşı yükselttiği mücadele gibi bizler de faşizme karşı tecridi kırmak için mücadele yükseltiyoruz" dedi.
Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir İl Örgütü, 21 Mart Perşembe günü, Gündoğdu Meydanı'nda kutlanacak Newroz mitingi için parti binasında basın toplantısı düzenledi.
 
Toplantıya HDP İzmir Milletvekilleri Serpil Kemalbay, Murat Çepni ve HDP İzmir İl Eşbaşkanları Besriye Tekgür ile Kadir Baydur katıldı.
 
Toplantıda konuşan Kemalbay, Newroz'a hapishanelerdeki açlık grevlerini hatırlatarak söze başladı. Kemalbay, "Bu sindirme, teslim alma politikalarının bitmesi için yükseltilen mücadele hem Leyla Güven'in bedenini 131 gündür süren açlık grevine yatırmış olması, hem cezaevlerinde tutsakların bedenlerini açlık grevlerine yatırması, bu arkadaşlarımızın 400'e yakınının grevde 90 güne yaklaşması, şu anda içinde bulunduğumuz mücadeleyi çok önemli kılıyor. Cezaevlerinden tabutlar çıksın istemiyoruz, demokratik Türkiye'de yaşamak istiyoruz. Tıpkı Demirci Kawaların zalim Dehaklara karşı yükselttiği mücadele gibi bizler de faşizme karşı tecridi kırmak için mücadele yükseltiyoruz" diye belirtti.
 
'HALKIN DEĞİL SARAYIN VE SERMAYENİN BEKASI'
 
Ardından söz alan Murat Çepni, Newroz'un tecridi yıkma, faşizmi yenme, hapishanelerdeki açlık grevlerindeki direnişçilerin taleplerinin talepleri olduğunu belirtmek için önemli bir gün olacağını söyledi.
 
Erdoğan'ın dün düzenlenen İzmir mitinginde HDP'ye yönelik söylemlerini kınayan Kemalbay, "Türkiye'de ortak bir vatanda birlikte eşit şartlarda yaşamak istiyoruz ve buradan başka yere gitmeyeceğiz. Bir kutuplaştırıcı söyleme mücadele etmeyeceğiz. Elbette ki bu söylemi kınıyoruz. Eşbaşkanlarımıza yönelik hedef gösteren sıkışmış bir durumun siyasetsizliğin halka bir şey vadedememenin göstergeleri. Türkiye'nin rahat bir nefes alamaya ihtiyacı var. Bu söylemler herkesi boğucu söylemlerdir. Onlara da gelecek vadetmeyen söylemlerdir" diye yanıtladı.